VELIKI USPEH OLGE DANILOVIĆ! Srbija je PONOVO NA MAPI ženskog tenisa!

Autor:

Sport

23.06.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasmanom u polufinale čelendžera u Gaibi obezbedila je mesto među 100 najboljih na VTA listi koja će izaći u ponedeljak.

VELIKI USPEH OLGE DANILOVIĆ! Srbija je PONOVO NA MAPI ženskog tenisa!

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović, nastavila je sa fenomenalnim rezultatima.

Na čelendžeru u italijanskoj Gaibi, Olga se plasirala u polufinale, te će od narednog ponedeljka biti među najboljih 100 teniserki planete.

Danilovićeva je četvrtfinalni meč turnira koji služi kao priprema za Vimbldon protiv Kineskinje Žu Žuan rešila u svoju korist sa 2:0 (6:4, 7:6) te je ponovo vratila srpski tenis na mapu, kada je konkurencija dama u pitanju.

Republika

Foto: Tanjug

Olga Danilović

 

Posle ovog trijumfa, Olga Danilović je projektovana na 93. mesto na svetu, a imaće priliku da osvoji dodatne bodove u Gaibi, te će se u borbi za finale sastati protiv prvog nosioca Nemice Tatjane Marije, inače 66. na planeti.

Tatjana Marija u četvrtfinalu savladala je Rumunku Janinu Vikmajer sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5) i biće favorit protiv najbolje srpske teniserke.

Njih dve su do sada igrale samo jednom. Bilo je to Gvadalahari 2019. kada je Nemica slavila sa 3:6, 7:6, 6:3. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading