PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA! Olga imala 7. teniserku sveta u šaci! Tunišanka PREOKRETOM stigla do osmine finala!

Autor:

Sport

03.06.2023

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa, pošto je poražena od Ons Žaber rezultatom 1:2 (6:4, 4:6, 2:6) posle više od dva časa igre.

PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA! Olga imala 7. teniserku sveta u šaci! Tunišanka PREOKRETOM stigla do osmine finala!

Foto: Tanjug

Šteta, šteta, šteta! Nije uspela hrabra Olga da se domogne ulaska među 16 najboljih teniserki u Parizu, iako je većim delom meča "držala lekciju" velikoj favoritkinji i daleko iskusnijoj Tunišanki.

Ons Žaber je preokretom savladala Srpkinju, mada je u pojedinom delu susreta bila "na konopcima" suočena sa sjajnom partijom Danilovićeve.

Puna samopouzdanja i nošena fenomenalnim rezultatima, kojima je od kvalifikacija stigla do 3. kola Rolan Garosa, Olga je samouvereno ušla u meč sa sedmom teniserkom sveta.

Foto: Tanjug

 

I to joj se isplatilo, pošto je u osmom gemu uvodnog seta prva stigla do brejka i povela sa 5:3. Usledio je ribrejk Ons koja je smanjila na 5:4, da bi potom ponovo Srpkinja zablistala i drugim uzastopnim brejkom ovaj deo igre rešila u svoju korist sa 6:4.

Foto: Tanjug

 

Nije, ipak, gubila samopouzdanje Žaber. Iskustvo je bilo na njenoj strani, što joj je donelo brejk u drugom setu, pri rezultatu 2:2, povela je sa 3:2, međutim, Olga je odgovorila na isti način.

U osmom gemu Srpkinja je vratila izgubljeno i izjednačila (4:4), ali je Ons momentalnim ribrejkom ponovo stekla vođstvo od 5:4, a potom odservirala za izjednačenje u setovima - 1:1.

Republika

Foto: Tanjug

 

Raspala se igra Danilovićeve u trećem setu. Ništa joj nije polazilo od ruke, što je Žaber koristila i povećavala prednost. Sa dva brejka, Tunišanka je stigla do ubedljivih 4:1. Uspela je Olga da vrati jedan izgubljeni servis i smanji na 4:2, ipak, već u narednom gemu Ons se revanširala ribrejkom i povela sa 5:2.

Srpkinja se posle ovog poena i povredila, te je posle medicinskog tajm-auta stisnula zube i junački odigrala poslednji gem do kraja. Nažalost, međutim, nije uspela da nastavi bajku na Rolan Garosu.

Na svoj servis, sedma teniserka sveta iskoristila je priliku da potvrdi trijumf od 6:2 i plasman u osminu finala, gde će igrati protiv Amerikanke hrvatskog porekla Bernarde Pere, koja je pobedila Italijanku Elizabetu Koćijarito sa 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading