PODRŠKA ZA ĐOKOVIĆA: Teniska LEGENDA stala uz Novaka!

Autor:

Sport

03.06.2023

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smiruju se strasti nakon situacije koja se desila posle prvog kola ovogodišnjeg Rolan Garosa.

PODRŠKA ZA ĐOKOVIĆA: Teniska LEGENDA stala uz Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković se trenutno nalazi u Parizu, gde je uspeo da izbori plasman u osminu finala Rolan Garosa, posle pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Ipak, i pored sjajnih rezultata srpskog igrača, i dalje se priča o njegovom potezu posle prvog meča protiv Aleksandra Kovačevića, kada je nakon pobede na kameri napisao poruku u kojoj je podržao naš narod na Kosovu.

Digla se prava bura oko toga, a sada je Novaka podržao još jedan njegov kolega, teniska legenda Endi Mari.

Nijedan sportista ne bi smeo da bude uskraćen za slobodu govora. Mislim da je to potpuno u redu. Često čujete sportiste, novinare i komentatore kako kažu da sport i politiku ne bi trebalo mešati, ali to čine - kaže Mari.

Foto: Tanjug/AP

Endi Mari

Ipak, on dodaje da svi moraju da budu oprezni kako ne bi bili licemerni.

- Kada je politika uticala na odluke koje su bile štetne u vezi njihovih karijera, onda se prepiru oko toga kako sport i politiku ne bi trebalo mešati. Ipak, više su nego srećni da pričaju o stvarima sa kojima su saglasni - dodao je Mari.

Dodao je i da oni kao sportisti imaju obavezu i odgovornost da spajaju ljude.

Vole da se fotografišu sa premijerima i svetskim liderima. U mnogim zemljama, premijeri i članovi vlada slave pobede sportista. Uvek su na sportskim događajima i privilegija je biti potvan u Belu kuću ili u Dauning strit. Kao sportisti imamo odgovornost da zbližimo ljude, a ne da ih delimo - poručio je Mari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading