GROBARI NAPUNILI PARTIZANOV BUDŽET! Evo koliko su crno-beli PRIHODOVALI od prodaje ulaznica! Neverovatna SUMA!

Autor:

Sport

23.06.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana osvojili su titulu u Admiralbet ABA lige.

GROBARI NAPUNILI PARTIZANOV BUDŽET! Evo koliko su crno-beli PRIHODOVALI od prodaje ulaznica! Neverovatna SUMA!

Foto: Starsport

Pobedom u majstorici nad Crvenom zvezdom Meridianbet, izabranici Željka Obradovića su vratili šampionski pehar u Humsku posle deset godina.

Ujedno, na putu do trona, košarkaši Partizana su srušili mnoge rekorde, ali su do svakog dolazili na krilima svojih navijača.

Upravo su grobari bilil najzaslužniji za sjajne partije crno-belih, kako na evroligaškoj sceni, tako i u regionalnom takmičenju, bilo da su igrali u Štark areni ili, manjim delom sezone, kao domaćini u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Već na startu sezone, dolaskom najtrofejnijeg evropskog stručnjaka, novi šampion regiona je pomerio granice po broju prodatih sezonskih ulaznica u Evroligi (oko 12.000), tako da su odmah postavljeni standardi.

Republika

Foto: Starsport

 

Inače, crno-beli su ove sezone samo od ulaznica inkasirali čak 6.000.000 evra, dok je kroz akciju "Jedan Partizan imamo", za otpisivanje poreskog duga, pomogli Partizanu prikupivši 196.358.862 dinara.

Prema statističkim podacima, 341.833 navijača pratila su crno-bele na evroligaškoj sceni, dok je na mečevima kluba iz Humske u AdmiralBet ABA ligi prisustvovalo tačno 206.325 navijača. To će reći da je ukupna poseta na mečevima crno-belih za ovu sezonu iznosila 548.158 gledalaca!

Prosečno 13.703 navijača bila su na utakmicama Partizana ove sezone. Najviše na ovom poslednjem, odigranom juče protiv Crvene zvezde (22.198), a najmanje protiv FMP-a u regularnom delu sezone (3.396), kada se igralo na "Svetog Nikolu".

Zbog toga što je zalaganjem navijača otpisan deo duga, predsednik Ostoja Mijailović se posebno zahvalio grobarima:

- Svima hvala od srca, posebno onima koji su svojim novcem podržavali klub. Preko pola miliona navijača je ove sezone gledalo Partizan uživo, njima posebna zahvalnost. Nemam više šta da kažem - rekao je Mijailović.

Gotovo pre i posle svakog meča, treninga, konferencije... trener Željko Obradović je uvek pominjao navijače, naglašavajući da su bez dileme bili 6. igrač Partizana u pohodu na šampionski prsten.

- Celu sezonu su bili uz nas, napravili su sve rekorde koji su mogući da se naprave po broju posetilaca, ali, taj broj je u toku sezone rastao i pokazivali su da nam veruju i u trenucima kad smo imali loš period u Evroligi pre svega i jedan trenutak u ABA ligi koji je bio delikatan, nosili su ekipu i hvala im na tome. Bez njih ne bi uspeli da ostvarimo ovaj rezultat - isticao je Obradović tokom finalne serije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading