ĐOKOVIĆ GRABI KA TITULI! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u polufinale Rolan Garosa!

Autor:

Sport

06.06.2023

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preokretom u meču sa Karenom Hačanovim iz Rusije srpski as je obezbedio mesto među četiri najbolja u Parizu.

ĐOKOVIĆ GRABI KA TITULI! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u polufinale Rolan Garosa!

Foto: Tanjug

Nije klonuo duhom Nole ni posle gubitka prvog seta od ruskog tenisera. Uspeo je prvi reket Srbije da na nulu "ošiša" Rusa u taj-brejku drugog seta, posle čega je rutinski stigao do osvajanja naredna dva i plasmana u polufinale.

Đokovića u borbi za finale čeka bolji iz duela Španca Karlosa Alkarasa i Grka Stefanosa Cicipasa, koji će u večernjem terminu izaći na teren (oko 20.15 časova).

Samim ulaskom među četiri najbolja igrača u Parizu, Novak je zaradio bodove i dodatne beneficije.

Ono što je najvažnije, došao je na dva koraka istorije, pošto će u slučaju osvajanja pehara prestići Rafaela Nadala iz Španije, obzirom da sa "kraljem šljake" deli prvo mesto večne liste igrača sa najviše grend slema, jer obojica imaju po 22 trofeja.

Republika

Foto: Tanjug

 

Novak bi u slučaju da stigne do titule na Rolan Garosu postao i jedini koji ima najmanje tri titule na svakom od četiri najveća ATP turnira (tu su još Australijan open, Vimbldon i US Open).

Istovremeno, prvog tenisera Srbije čeka bodovni napredak na svetskoj listi, obzirom da je za plasman u polufinale dobio 720 bodova, pa će od ponedeljka preteći Danila Medvedeva na drugom mestu i za sada ima sigurno bar 6.315 bodova, dok je Rus stao na 6.100.

Istovremeno, Đoković je i dalje u trci za povratak na ATP tron, jer ako osvoji titulu, prestignuće i trenutnog kralja "belog sporta" Karlosa Alkarasa.

Ujedno, ulaskom u polufinale Srbin je inkasirao i 630.000 evra, koliko sleduje svakom polufinalisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading