NOVAK JE NEUNIŠTIV: Hačanov POVEO, ali uzalud - Đoković 12. put u POLUFINALU Rolan Garosa!

Autor:

Sport

06.06.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser je nastavio put ka 23. tituli na grend slemovima.

NOVAK JE NEUNIŠTIV: Hačanov POVEO, ali uzalud - Đoković 12. put u POLUFINALU Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, pošto je u meču četvrtine finala savladao ruskog igrača Karena Hačanova sa 3:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:2, 6:4.

Iako se mučio na startu duela, Novak je uspeo da izbori plasman u polufinale i održi nadu da već u Parizu može da stigne do osvajanja 23. grend slem titule, čime bi na večnoj listi pretekao Rafaela Nadala, pošto trenutno njih dvojica imaju 22 pehara na najvećim turnirima.

Hačanov je u prvom setu bio bolji igrač, a ključan je bio peti gem, koji je posle više od deset minuta trajanja osvojio Rus, napravio brejk, koji je uspeo da očuva i stigne do vođstva - 6:4.

U drugom setu smo videli pravu egal borbu, nije bilo brejk šansi, iako je Novak bio tome bliži, a ključan trenutak meča je viđen u taj-brejku drugog seta. Đoković je ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 7:0 i tako stigao do poravnanja u setovima.

Od tog trenutka, nije bilo povratka za Rusa. Đoković je konačno, u prvom gemu trećeg seta, stigao do brejk lopte, treću je iskoristio i došao do prednosti. Nju je do kraja očuvao, stigao je da još jednom oduzme servis rivalu i da perfektnom igrom osvoji treći set, uz čak 19 vinera i sa samo jednom neiznuđenom greškom.

U istom ritmu je Srbin nastavio i u poslednjem setu. Rano je stigao do brejka, zatim je uspeo i da teškom mukom sačuva svoj servis gem i da stigne na korak do pobede. Zabrinuo je Đoković navijače jer je dopustio rivalu da se vrati u meč, brejkom za 4:4, ali je u narednom gemu Srbin stigao do ribrejka, a zatim odličnim servisom stigao do plasmana u 12. polufinale turnira u Parizu.

Tu će igrati sa pobednikom meča u večernjem terminu, u kom se sastaju Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas.

Meč četvrtfinala ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Karen Hačanov

3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4)
Tok meča:

Tok četvrtog seta:

 

 

6:4 - Novak Đoković je u polufinalu Rolan Garosa!

5:4 - Brejk Novaka! Sa nulom je osvojio gem Novak, koji se na neverovatan način vratio u set.

4:4 - Brejk Hačanova! Neverovatno je šta je Novak ispustio, dozvolio je Hačanovu da se potpuno vrati u život i to posle duple greške. Čeka nas drama.

4:3 - Novak je bio na korak do duplog brejka, imao je dve vezane brejk šanse, ali je Hačanov uspeo da ih spasi sa sjajnim servisima i sebi zadrži nadu da ipak može do trijumfa.

4:2 - Još dva gema dele trećeg tenisera sveta od finala. Sjajni servisi, uz par grešaka ruskog igrača, Srbin je blizu pobede.

3:2 - Brzi gem za Rusa, koji se očigledno raspucao. Ipak, Nole i dalje ima brejk viška.

3:1 - Bravo, majstore! Strašan gem, Hačanov je pretio, imao je i brejk loptu, ali je Novak uspeo da se izvuče iz maratonskog gema i da posle 12 minuta stigne do 3:1.

2:1 - Brejk Đokovića! Od taj-brejka drugog seta Novak igra kao perfektno, stigao je do novog brejka i sada ga samo čudo može zaustaviti.

1:1 - Lagan gem za trećeg nosioca, ponovo gem bez izugbljenog poena na svoj servis, Novak je mnogo bolji igrač na terenu.

0:1 - Imao je Nole šansu da odmah stigne do brejka, imao je 0:30, ali je Rus vezao četiri poena i osvojio početni gem četvrtog seta.

Tok trećeg seta:

6:2 - Kraj seta, Novak vodi sa 2:1! Đoković je za 39 minuta rešio ovaj set u svoju korist, možda i najbolji set našeg asa na Rolan Garosu ove godine.

5:2 - Novi brejk srpskog igrača! Pleše Novak trenutno na terenu, uništava Hačanova sa kratkim loptama, Rus ne može ništa da uradi.

4:2 - Treći gem u nizu u kom teniser koji servira nije izgubio ni poen. Nadmudrio je par puta Đoković Hačanova, koji u ovom trenutku nema odgovor za igru srpskog asa.

3:2 - Istom merom odgovara Rus, koji je vezao dva as servisa i konačno bez muke rešio svoj servis gem. Ipak, Novak i dalje ima prednost.

3:1 - Lak gem za srpskog igrača, koji je bez izgubljenog poena rešio ovaj gem u svoju korist.

2:1 - Novak je imao možda priliku i da u ovom servis gemu rivala stigne do brejka, ali se Karen izvukao i smanjio na 2:1.

2:0 - Hačanov je prvi osvojio poen u ovom gemu, ali više od toga nije mogao, Đoković je konačno u pravom ritmu.

1:0 - Konačno Novak pravi brejk! Po prvi put u meču je Đoković stigao do brejk prilika, prve dve je Hačanov izvukao dobrim servisima, ali nije uspeo i treću, koju je Nole, uz malo pomoći vrha mreže, realizovao i stigao do prednosti.

Tok drugog seta:

7:6 - Novak je osvojio drugi set sa 7:6! Kakva predstava srpskog tenisera u 13. gemu, koji je rešio u svoju korist bez izgubljenog poena. Spasio se Novak, valjda će sada sve krenuti na bolje.

6:6 - Nudi se Hačanov, ali Novak ne koristi. I dalje bez brejk lopte, videli smo dva đusa u gemu, ali je Karen uspeo da uvede set u taj-brejk!

6:5 - Novo vođstvo za Novaka, koji je bez izgubljenog poena stigao do 6:5. Sledi vrlo bitan gem na servis Karena.

5:5 - Ogromnu priliku je Novak propustio u ovom gemu. Bilo je 30:30, drugi servis ruskog igrača, ali je Đoković laku lopticu poslao u mrežu i omogućio Karenu da peti put izjednači.

5:4 - Izdržao je Novak i ovaj gem, sada je vreme da stisne Karena. Đoković je i dalje bez brejk lopte u čitavom meču.

4:4 - Ne funkcioniše ritern, Rus je bez muke stigao do izjednačenja, povećava se tenzija u Parizu.

4:3 - I dalje bez brejka u drugom setu, Novak nije imao previše problema i stigao do je do novog vođstva.

3:3 - Nastavlja se niz nemogućih grešaka Đokovića. Još jednom je mogao da stigne do brejk prilike, ali nije uspeo, čeka nas drama u drugom setu.

3:2 - Preživeo je Đoković gem i stigao do nove prednosti. Bilo je 40:15, Hačanov je stigao do đusa, ali Novak dobrim servisima uspeva da izvuče gem i dođe do 3:2.

2:2 - I dalje nema Novakove brejk lopte. Uspeo je da stigne do đusa, ali nova, ko zna koja po redu, greška iz bekhenda, pa Hačanov dolazi do 2:2.

2:1 - Čuva Nole svoj servis početkom drugog seta, što je jako bitno. Možda je konačno vreme za brejk.

1:1 - Nastavlja Đoković da greši, ima ogroman broj promašenih bekhenda, što Karen zna da iskoristi, pa stiže do izjednačenja u drugom setu.

1:0 - Bitan gem za Novaka, koji stiže do prednosti u drugom setu. Ipak, moraće da pokuša da oduzme servis gem svom rivalu.

Tok prvog seta:

4:6 - Kraj prvog seta, Hačanov ga je osvojio sa 6:4! Moraće Novak mnogo bolje u nastavku, srpski teniser se čini malodušnim na terenu, što može biti problem u nastavku meča.

4:5 - Spasio je Đoković jednu set loptu, zatim je stigao i do gem lopte, čak i gema, ali je fer-plej potezom pozvao glavnog arbitra i ukazao da je lopta dobra. Videli smo još nekoliko iznednačenja, još jednu set loptu za Rusa, ali se Nole izvukao i smanjio zaostatak.

3:5 - I dalje se ništa ne menja u Parizu, Karen bez problema osvaja svoje servis gemove, Rus je dosta bolji igrač u dosadašnjem toku meča.

3:4 - Izvukao se Nole u ovom gemu, iako je Rus pretio. Moraće Đoković mnogo bolje, Karen je u sjajnom ritmu ušao u duel.

2:4 - Ekspresan gem za Karena, koji puca od samopouzdanja. Ipak, mora se reći da mu i Novak pomaže svojom slabijom igrom.

2:3 - Brejk Hačanova! Novak je osvojio prvi poen i delovalo je da će nastaviti u istom ritmu, ali je usledio šok. Rus stiže do dve vezane brejk lopte, Đoković je spasio obe, zatim je i treću spasio nestvarnim promašajem Karena na mreži, ali više od toga nije uspeo. Hačanov je sjajno riternirao, forhend ga je služio, pa sasvim zasluženo stiže do prednosti.

2:2 - Sjajni servisi ruskog tenisera, koji bez problema poravnava rezultat. Trenutno su zajedno na 11 od 11 osvojenih poena na prvi servis.

2:1 - Novi lagani gem za Noleta. Hačanov se muči sa riternom, nekoliko lopti je izbacio u aut, pa je još jedan gem brzo završen.

1:1 - Hačanov brzo stiže do poravnanja, posle nekoliko dobrih servisa. Za sada bez tenzije i brejk prilika.

1:0 - Novak stiže do prednosti u meču. Stigao je Đoković do 40:0, Rus je vezao dva poena, ali više od toga nije mogao.

Počeo je duel u Parizu!

15:05 - Teniseri su na terenu, uskoro počinje duel.

14:45 - Arina Sabalenka je sa 2:0 savladala Elinu Svitolinu i obezbedila polufinale u Parizu. Za petnaestak minuta možemo očekivati Noleta na terenu, zajedno sa Hačanovim.

14:20 - Sabalenka je prvi set rešila u svoju korist, uskoro bi Novak i Karen mogli da izađu na teren.

14:05 - Novak je nasmejan pred duel, što svakako može da raduje sve navijače u Srbiji.

14:00 - U prvom meču današnjeg programa na centralnom terenu, Karolina Muhova je sa 2:0 savladala Anastasiju Pavljučenkovu i tako izborila polufinale. Đoković i Hačanov će na teren po završetku meča u kom se sastaju Arina Sabalenka i Elina Svitolina.

UVOD

Novak je do četvrtfinala osvojio svih 12 odigranih setova na ovogodišnjem grend slemu u Parizu. U prvom kolu je bio bolji od Aleksandra Kovačevića, zatim od Martona Fucoviča, u trećem kolu je pao i Alehandro Davidovič Fokina, a možda i najlakši meč je Nole imao u osmini finala, kada je sa 3:0 savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa, za manje od dva sata igre.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Rolan Garosu

Sa druge strane, Hačanov je izborio treće vezano četvrtfinale na grend slemovima. On je do ove faze došao uz mnogo više muka, pošto je u prvom kolu gubio 2:0 od Konrada Lestijena. Ipak, izvukao se, dobio je taj duel sa 3:2, što mu je očigledno podiglo samopouzdanje pred nastavak.

U drugom kolu je 11. teniser sveta savladao Radua Albota sa 3:0, u trećem kolu je sa 3:1 bio bolji od Tanasija Kokinakisa, dok je u osmini finala sa turnira izbacio Lorenca Sonega, takođe sa 3:1.

Podsetimo, pobednika ovog duela u polufinalu čeka okršaj sa boljim iz meča koji će biti odigran u večernjem terminu, a u kom se sastaju Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading