RUS JE REDOVNA MUŠTERIJA ĐOKOVIĆA! Hačanov je ipak naneo Novaku poraz, koji mu Srbin nikada neće ZABORAVITI!

Autor:

Sport

04.06.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međusobni skor između srpskog i ruskog tenisera je ubedljivo na strani dvostrukog šampiona Rolan Garosa.

RUS JE REDOVNA MUŠTERIJA ĐOKOVIĆA! Hačanov je ipak naneo Novaku poraz, koji mu Srbin nikada neće ZABORAVITI!

Foto: Tanjug/AP

Ulaskom u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, Novak Đoković je ispisao novo poglavlje u "belom sportu".

Srpski as je, naime, stigao do 17. plasmana među osam najboljih na drugom grend slemu, po čemu je pretekao Rafaela Nadala koji je ostao na 16 uzastopnih učešća u četvrtfinalu.

Sada Noleta čeka stari znanac Karen Hačanov iz Rusije, koji je u meču pre Đokovićevog izbacio Italijana Lorenca Sonega u četiri seta (3:1).

Treba reći da su Đoković i Hačanov u dosadašnjim karijerama devet puta izlazili na megdan jedan drugom.

Uz Francuza Gaela Monfisa, omiljene Novakove mušterije (Srbin vodi 18:0 u pobedama), Rus je još jedan na listi rivala protiv kojih je najbolji teniser ikada lako izlazio na kraj.

Trenutno treći igrač ATP liste protiv Hačanova ima skor 8:1. Poslednji put su se sastali u osmini finala Mastersa u Parizu prošle sezone, a Nole je ubedljivo slavio sa 2:0 (6:4, 6:1).

Republika

Foto: Starsport

 

Zanimljivo da su u 2022. godini čak četiri puta Đoković i Karen izlazili na "crtu". Pre pomenutog pariškog mastersa odmerili su snagu u četvrtfinalu Astane (6:4, 6:3) i polufinalu Serbia opena, kada je Novak slavio posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:2).

Prošlogodišnje odmeravanje snaga počelo je u osmini finala ATP Dubaija, gde je Srbin trijumfovao rezultatom 2:0 (6:3, 7:6 (7:2)).

Novak Đoković je, dakle, u seriji od sedam uzastopnih pobeda nad Karenom Hačanovim, a jedini neuspeh doživeo je pre pet godina.

Bio je to bolan poraz za srpskog asa, Hačanov je 2018. u finalu već pomenutog Mastersa u Parizu iznenadio i slavio sa 2:0 (7:5, 6:4).

Važno je istaći da će Nole, ukoliko osvoji Rolan Garos, postati najuspešniji teniser u istoriji sa 23 osvojena grend slema. Trenutno deli prvo mesto sa Špancem Rafaelom Nadalom (obojica imaju po 22), ali "kralj šljake" zbog povrede i operacije ne nastupa u francuskoj prestonici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading