DRAMA U PARIZU: Hačanov ili Sonego? Đoković saznao ime potencijalnog RIVALA u četvrtfinalu!

Autor:

Sport

04.06.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednika meča smo dobili tek posle više od tri i po sata igre.

DRAMA U PARIZU: Hačanov ili Sonego? Đoković saznao ime potencijalnog RIVALA u četvrtfinalu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Karen Hačanov se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je sa 3:1, po setovima 1:6, 6:4, 7:6, 6:1 savladao Italijana Lorenca Sonega.

Videli smo vrlo uzbudljiv duel u osmini finala, a ništa nije nagoveštavalo ovakav ishod nakon što je Sonego prvi set rešio u svoju korist sa 6:1.

U drugom delu igre smo videli mnogo veću dramu, a presudan trenutak se desio u petom gemu, kada je Rus oduzeo servis Sonegu, a zatim rutinski održao svoje servise i došao do poravnanja rezultata.

Ispostavilo se da je ključan bio treći deo igre. Nismo videli brejkove u prvih osam gemova, a prvi je popusio Sonego, pošto mu je Hačanov oduzeo servis i stigao do 5:4. Ipak, Italijan se vratio, izjednačio je na 5:5, a kasnije i uveo set u taj-brejk, u kom je ipak Hačanov bio bolji i sa 9:7 rešio 13. gem u svoju korist, čime je došao i do nenadoknadive prednosti u duelu.

Poslednji set je bilo odrađivanje posla, Sonego se mučio sa povredom, pa je Karen bez ikakvog problema stigao do trećeg seta i plasmana među osam najboljih igrača na drugom grend slemu sezone.

Hačanov će sada svoju pažnju usmeriti na centralni teren, gde svoj meč osmine finala igraju Novak Đoković i Huan Pablo Variljas, a ovaj duel možete pratiti u live blogu na našem portalu.

Pobednik duela između srpskog i peruanskog igrača će u četvrtfinalu odmeriti snage sa ruskim teniserom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading