NOVAK PLESAO NA "ŠATRIJEU": Đoković ODUVAO Variljasa i izborio četvrtfinale Rolan Garosa!

Autor:

Sport

04.06.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji meč srpskog tenisera na ovogodišnjem grend slemu.

NOVAK PLESAO NA "ŠATRIJEU": Đoković ODUVAO Variljasa i izborio četvrtfinale Rolan Garosa!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa sa 3:0, po setovima 6:3, 6.2, 6:2.

Za razliku od prethodnog duela, u kom se Novak mučio protiv Alehandra Davidoviča Fokine, ovaj put je Srbin bez problema stigao do trijumfa, za manje od dva sata, i na taj način sebi obezbedio duel sa Karenom Hačanovom u četvrtfinalu drugog grend slema sezone.

Peruanac je u prvom gemu imao brejk loptu, koju je Novak spasio sjajnim servisom, a od tada kreće Noletova dominacija. Vrlo brzo je Srbin stigao do 4:0, Variljas se na kratko vratio na 4:2, ali je Đoković u narednom gemu izvukao brejk priliku, stigao do 5:2, a zatim rutinski stigao do prvog seta - 6:3.

Gde je stao u ovom, nastavio je u narednom delu igre. Đoković je već u prvom gemu oduzeo servis rivalu, brzo je na semaforu stajalo 4:1, a i taj deo igre je svetski broj tri rutinski rešio u svoju korist - 6:2.

Nije bilo nikakve drame ni u trećem setu, Variljas je na kratko poveo, ali je usledila serija srpskog igrača, koji je vezao šest gemova i stigao do lake pobede.

Sada Novaka čeka okršaj sa Hačanovom, koji će biti na programu u utorak, ali tačna satnica još nije poznata.

Ovaj duel ste mogli i da pratite u lajv blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Huan Pablo Variljas

3:0 (6:3, 6:2, 6:2)
Tok meča:

Tok trećeg seta:

6:2 - Kraj meča, Novak je u četvrtfinalu! 

5:2 - Variljas se spasio poraza, ali samo na kratko, sledi Novakov servis gem.

5:1 - Još gem deli Đokovića od pobede.

4:1 - Pleše Đoković po terenu, ponovo je oduzeo servis Peruancu, sada ga još samo dva gema dele do trijumfa.

3:1 - Još jedan miran gem za srpskog igrača, Novak je na tri gema do pobede i plasmana u četvrtfinale.

2:1 - Brejk Đokovića, čini se da je Novak konačno prelomio duel. Duel traje samo sat i po vremena, otprilike koliko i prvi set protiv Davidoviča Fokine.

1:1 - Lagan odgovor Novaka, nema njegov rival priliku da uopšte stigne do neke brejk lopte.

0:1 - Variljas stiže do prvog gema u trećem setu. Imao je Novak šansu da odmah stigne do brejka, ali nije uspeo, pa je Peruanac prvi put poveo na meču.

Tok drugog seta:

6:2 - Novak je osvojio i drugi set, ovaj put sa 6:2!

5:2 - Imao je Đoković set loptu, koju je Peruanac spasio sjajnim servisom. Izvukao se Variljas, igraće se makar još jedan gem.

5:1 - Novak je na samo gem do prvog seta, meč traje manje nego prvi set protiv Davidoviča Fokine.

4:1 - Nastavlja Đoković da crta po terenu, Peruanac je jednostavno nemoćan, dupli brejk ima Novak.

3:1 - Novakova poezija u drugom setu. Odlični servisi, sada i poeni na mreži, održava Đoković brejk viška.

2:1 - Dobar gem za tenisera iz Južne Amerike, upisao se i on na semafor u drugom setu.

2:0 - Nastavlja se surova dominacija, čini se da Novak više nema nikakvih problema. Ponovo sjajna igra, Peruanac je u "daunu", Nole "gazi" ka drugom setu.

1:0 - Novak odmah pravi brejk na startu drugog seta! Sjajan gem, nekoliko vinera, Variljas se i dalje nije oporavio od gubitka prvog seta.

Tok prvog seta:

6:3 - Novak je osvojio prvi set sa 6:3! Nije bilo previše muke u poslednjem gemu, pa je Srbin napravio krupan korak ka plasmanu među osam najboljih.

5:3 - Rutinski gem za Peruanca, koji je odmah stigao do 40:0. Đoković je osvojio jedan poen, ali je to bilo sve što je mogao u ovom gemu, smanjuje Huan Pablo na 5:3.

5:2 - Izvukao se Novak. Imao je Peruanac brej loptu da se potpuno vrati u set, ali ju je Đoković izvukao sjajnim servisom, a onda je i divnim inerom okončao ovaj gem i stigao do 5:2.

4:2 - Raspucao se Variljas, smanjio je na 4:2. Imao je Novak šansu i u ovom gemu, ali je Peruanac vezao dva servisa, pa Đoković sada ima svega dva gema prednosti.

4:1 - Kao i u prethodnom meču, Novak dopušta rivalu da se vrati u meč. Propustio je zicer na mreži, a zatim je Variljas pogodio dva vinera i smanjio na 4:1

4:0 - Kakva partija Novaka, Variljas ne zna šta ga je snašlo. Ređaju se vineri, Đoković "pleše" po terenu, blizu smo kraja prvog seta.

3:0 - Nestvaran gem za Srbina, nije protivniku dao šansu ni u jednom poenu. Već je 3:0 na startu duela, prošlo je svega 15 minuta.

2:0 - Ono što Variljas nije uspeo u prvom, jeste Novak u drugom gemu. Stigao je do dve vezane brejk lopte, prvu je Peruanac spasio sjajnim vinerom, ali nije uspeo i drugu, pa Novak već ima osetnu prednost.

1:0 - Nestvarni servisi su održali Novaka u prvom gemu. Imao je Variljas brejk loptu na startu, ali je Đoković odservirao dva asa, uz još jedan servis viner, pa je na taj način stigao do prednosti. Ipak, Peruanac je u par poena pokazao da nije nezasluženo u osmini finala.

Počeo je duel na stadionu "Filip Šatrije"!

14:40 - U međuvremenu je završen okršaj na terenu "Suzan Lenglan", a Novak je saznao ime potencijalnog rivala u četvrtfinalu.

14:35 - Igrači su na terenu i zagrevaju se, uskoro ćemo videti i početak duela.

14:20 - Konačno kraj na centralnom terenu, Ruskinja je posle više od tri sata igre savladala Eliz Mertens sa 2:1. Uskoro će na teren Đoković i Variljas.

13:15 - Anastasija Pavličenkova je osvojila drugi set, Novak neće na teren sigurno pre 14 časova.

13:10 - Stefan je odlučio da Novaku pravi društvo tokom celog prepodneva, što očigledno pomaže srpskog asu pred duel.

12:30 - Đoković je na zagrevanju pred meč imao i specijalnog gosta. Više o tome pogledajte OVDE.

12:20 - Novak i Variljas igraju drugi meč dana na centralnom terenu "Filip Šatrije", nakon što svoj duel okončaju Eliz Mertens i Anastasija Pavličenkova. Belgijanka je rešila prvi deo igre u svoju korist.

UVOD

Novak Đoković je do četvrtog kola drugog grend slema u sezoni došao sa tri pobede bez izgubljenog seta. U prvom kolu je Nole bio bolji od Aleksandra Kovačevića, Amerikanca srpskog porekla, zatim je "stradao" Marton Fučovič, da bi u trećem kolu Đoković bio bolji i od vrlo neugodnog Alehandra Davidoviča Fokine, takođe sa 3:0, u meču koji je trajao gotovo četiri sata.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Rolan Garosu

Sa druge strane, Variljas je u prva tri duela u Parizu odigrao ukupno 15 setova, pošto je u svakom susretu slavio sa 3:2. U prvoj rundi je pobedio Kineza Junčeng Šanga, zatim je napravio prvo iznenađenje savladavši Roberta Bautistu Aguta, a pobedu karijere je napravio u trećem kolu, trijumfom nad Huberetom Hurkačem, 13. nosiocem na Rolan Garosu.

Pobednik ovog duela će se u narednom kolu sastati sa boljim iz meča u kom igraju Karen Hačanov i Lorenco Sonego.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading