SENZACIJA U PARIZU: Ispao još jedan favorit, Novaku čist put do polufinala!

Autor:

Sport

02.06.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran preokret u prestonici Francuske.

SENZACIJA U PARIZU: Ispao još jedan favorit, Novaku čist put do polufinala!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković na terenu "Filip Šatrije"

Italijanski teniser Lorenco Sonego je obezbedio plasman u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je savladao sedmog nosioca, Andreja Rubljova, sa 3:2 (5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3).

Videli smo neverovatan meč u Parizu, a ništa nije ukazivalo na to da će Rus takmičenje završiti već u trećoj rundi. Imao je Rubljov sve u svojim rukama, vođstvo od 2:0, ali mu ni to nije bilo dovoljno.

Sonego se postepeno vraćao u meč, osvojio je treći set, zatim je u taj-brejku četvrtog nekako bio bolji od Rubljova, a brejkom u osmom gemu petog seta je uspeo da stigne na korak do velike pobede, koju je zatim i potvrdio u sledećem gemu i stigao do jedne od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

Ovo je svakako sjajna vest i za našeg Novaka Đokovića, koji u ovom trenutku igra meč trećeg kola protiv Davidoviča Fokine. Naime, Rus mu je bio potencijalni rival u četvrtini finala, pa je sada u odsustvu sedmog nosioca, Novaku dodatno olakšan put do polufinala, gde postoji mogućnost da se sastane sa Karlosom Alkarasom.

Osim Sonega, plasman dalje je obezbedio i Karen Hačanov, koji je posle velike drame porazio Tanasisa Kokinakisa sa 3:1.

Upravo će Hačanov i Sonego odmeriti snage u narednoj rundi, a pobednik tog duela će obezbediti plasman u četvrtfinale, gde je potencijalni rival Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading