NOVAK KROZ PAKAO DO OSMINE FINALA! Đoković se mučio, ali posle drame SRUŠIO Davidoviča Fokinu!

Autor:

Sport

02.06.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeo je Nole da sebi obezbedi novu osminu finala u prestonici Francuske.

NOVAK KROZ PAKAO DO OSMINE FINALA! Đoković se mučio, ali posle drame SRUŠIO Davidoviča Fokinu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da obezbedi plasman u četvrto kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:2).

Videli smo spektakl na stadionu "Filip Šatrije", ali i meč koji najzagriženiji Novakovi navijači sigurno nisu mirno ispratili. Ipak, Nole je uspeo da osigura pobedu, posle skoro četiri sata igre.

Videlo se od početka da nas čeka težak meč, Fokina je od starta igrao odlično, a uspeo je i prvi da stigne do brejka, pošto je poveo sa 3:2. Ipak, Novak je odmah uzvratio, a brejkove nismo videli do 5:5.

Tada je Đoković poklonio rivalu jedan gem, Španac je i servirao za set, ali se Novak ponovo vratio, a zatim i u taj-brejku, sa 7:4, rešio prvi set u svoju korist.

Drama je nastavljena i u drugom setu. Videli smo veliki broj brejkova, po tri na obe strane, a Đoković je na 5:4 imao servis za set, koji nije realizovao. Nakon dva gema je i Fokina stigao do svoje prve set lopte u meču, ali ju je Nole spasio i izborio taj-brejk. U njemu novi triler, Davidovič-Fokina je okrenuo 4:1 na 5:4, ali je naš as vezao tri poena i stigao do vođstva od 2:0.

Usledila je malo duža pauza između setova, Đoković je uzeo i medicinski tajm-aut, zbog čega mu je određeni deo publike i zviždao, ali to očigledno nije uticalo na Noleta.
Naš as je odmah stigao do brejka, vrlo brzo je imao i 3:0, a propustio je i brejk loptu za dupli brejk. Ipak, do kraja je sigurno čuvao svoj servis, nije dopuštao rivalu da se vrati, a uspeo je i da brejkom u poslednjem gemu potvrdi pobedu.

Ovim trijumfom je Novak obezbedio mesto u osmini finala, a tamo će igrati sa pobednikom duela u kom se sastaju Hubert Hurkač i Huan Pablo Variljas.

Ovaj duel ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Alehandro Davidovič Fokina

3:0 (7:6, 7:6, 6:2)

Tok meča:

Tok trećeg seta:

6:2 - Kraj meča, Novak je u osmini finala!

5:2 - Siguran gem za Đokovića koji je lako stigao do 5:2. Samo gem deli Srbina od velike pobede.

4:2 - Fokina smanjuje na 4:2, u gemu koji je obeležio Novakov rat sa publikom. Jedan deo navijača mu je zviždao nakon što je jednu lopticu uradio malo jače, a to se Đokoviću nije svidelo, pa je počeo i da ih imitira.

4:1 - Preživeo je Đoković maratonski gem, iako je imao 40:0. Španac je vezao tri poena u nizu, a zatim je pao i povredio se. Videli smo još nekoliko izjednačenja, ali je Srbin uspeo da ovaj gem reši u svoju korist, pa ga još dva dele od pobede.

3:1 - Imao je naš as brejk loptu sa težinom meč lopte, ali je nije iskoristio. Usledio je sjajan servis španskog tenisera, a zatim i greška Novaka, ništa još nije rešeno u ovom duelu.

3:0 - Novak nastavlja da melje svog rivala, samo tri gema ga dele od pobede.

2:0 - Đoković pravi brejk! Bez izgubljenog poena je Nole oduzeo servis rivalu, čini se da sve ide glatko, Srbin je blizu pobede.

1:0 - Novak stiže do prvog gema bez ikakvih problema, čini se da nema problema sa butinom, zbog koje je i Novak tražio medicinski tajm-aut.

Davidovič Fokina je trenutno u WC-u, dok je Novak uzeo medicinski tajm-aut. Dobio je Srbin malobrojne zvižduke publike, koji su očigledno pogodili Novaka, koji je poslao ironičan apauz gledaocima.

Tok drugog seta:

7:6 - Novak vodi 2:0, rešio je i drugi taj-brejk u svoju korist! Đoković je imao 4:1 u 13. gemu, ali je ponovo popustio i omogućio Fokini da stigne do prednosti, sa četiri vezana poena. Ipak, "kralj drame" je uspeo da osvoji tri poena u nizu i na taj način stigao do dva seta prednosti.

6:6 - Novak je spasio set-loptu sjajnim poenom, a zatim je vezao još dva i stigao do taj-brejka. Čeka nas nova drama.

5:6 - Novak kao da želi da Fokina osvoji ovaj set. Imao je brejk loptu, ali je onda dva riterna u nizu na drugi servis izbacio u aut. Gem je završen tako što je Đoković zakucao zicer u mrežu. Fokina na korak do seta.

5:5 - Prosto je nemoguće šta je Novak uradio u ovom gemu. Španac je bio u podređenom položaju u prethodna dva gema, očekivalo se da će Novak rutinski osvojiti gem i set, ali je Fokina sa nulom napravio brejk. Čeka nas drama.

5:4 - Brejk Đokovića! Popustio je Fokina ponovo, Novak je odigrao odličan gem i stigao na korak do seta. 

4:4 - Siguran gem za Novaka, pokušaće da napravi brejk u narednom setu i stigne na korak do brejka.

3:4 - Nova prednost za Španca. Rutinski gem za Fokinu ovaj put, dosta muka čeka Novaka do osvajanja drugog seta.

3:3 - Fokina vraća brejk! Neverovatan rasplet u gemu, Đoković je imao 30:0, sve u svojim rukama, ali je ponovo rivalu poklonio četiri poena, pa je tako Španac još jednom poravnao rezultat.

3:2 - Novak još jednom pravi brejk! Sjajan gem srpskog tenisera, ali se mora priznati i da je Španac konačno popustio i time olakšao Novaku posao u ovom gemu. Novak po prvi put vodi u drugom setu.

2:2 - Jedan od lakših Novakovih servis gemova. Forhendima je "uništio" Fokinu, koiji nije imao odgovor za sjajne udarce našeg asa, pa je sada 2:2 u drugom setu.

1:2 - Novak vratio brejk! Nastavlja se pariska drama, bio je Španac na korak do gema, ali je Đoković uspeo da se vrati u gem, a da zatim i oduzme servis rivalu.

0:2 - Brejk Davidoviča Fokine! Imao je Novak 30:0, delovalo je da će rutinski privesti ovaj gem kraju, ali je Španac vezao četiri poena i ponovo prvi stigao do prednosti brejka u nekom setu.

0:1 - Novak je propustio veliku šansu na startu drugog seta. Imao je dve vezane brejk lopte, nakon toga još jednu šansu da oduzme servis rivalu, ali nije uspeo, pa je Španac osvojio vrlo bitan gem.

Tok prvog seta:

7:6 - Novak Đoković je osvojio prvi set! Kao i u celom prvom setu, ni u taj-brejku nismo mogli bez drame. Imao je Fokina prednost od 3:1, ali je Novak uspeo da osvoji četiri poena u nizu i da okrene na 5:3. Španac sjajnim vinerom vraća mini-brejk, ali u narednom poenu pravi grešku, a Srbin nestvarnim bekhend vinerom završava prvi set i stiže do vođstva!.

6:6 - Brejk Đokovića! U ključnom trenutku je Novak oduzeo servis rivalu , kom je zadrhtala ruka u ključnom trenutku, gledaćemo taj-brejk.

5:6 - Fokina pravi brejk! Nestvaran gem, kakav Novak verovatno nikada nije odigrao u svojoj karijeri. Napravio je čak tri duple servis greške i praktično poklonio prednost Špancu, koji će sada servirati za vođstvo u setovima.

5:5 - Ipak nije Novak uspeo da napravi ključan korak u prvom setu. Igralo se na razliku, ali je Fokina pogodio as, a zatim i lob, pa je produžio trajanje prvog seta.

5:4 - Novi težak gem za Novaka, ponovo se igralo na razliku, a uspeo je Srbin da nekako stigne do prednosti. Fokina će servirati za opstanak u setu.

4:4 - Za razliku od prošlog servis gema, ovaj je Fokina rutinski osvojio i poravnao u prvom setu. Sprema se drama.

4:3 - Izvukao se Nole u još jednom gemu. Imao je Fokina 15:30, ali je Srbin osvojio tri gema u nizu i stigao do prednosti u prvom setu.

3:3 - Brejk Đokovića! Kakav gem smo videli, puno vinera, mnoštvo skraćenih lopti, pre svega od strane Španca, a na kraju Novak koristi treću brejk loptu i stiže do izjednačenja. Igra se već 37 minuta.

2:3 - Brejk Davidoviča Fokine! Nema šta, Španac je bolji igrač u dosadašnjem toku susreta. Stigao je do dve vezane prilike za brejk, prvu je Novak spasio, ali ne i drugu, evo prvih problema u meču.

2:2 - Davidovič Fokina dosta lakše rešava svoje servis gemove. Novak je osvojio prvi poen, ali je usledila serija Španca od četiri poena, kojom je stigao do 2:2.

2:1 - Najduži gem u dosadašnjem toku meča. Fokina je imao i brejk loptu, ali ju je Novak spasio sjajnim servisom. Posle toga smo videli još nekoliko izjednačenja, ali je Đoković uspeo da stigne do vođstva. Po svemu sudeći, Noleta čeka pravi rat.

1:1 - Nije dugo trajalo vođstvo Noleta. Osvojio je Đoković jako lep poen, ali je to bilo sve od njega u ovom gemu, Fokina stiže do 1:1.

1:0 - Osvojio je Novak prvi gem. Rutinski je stigao do 30:0, Fokina je vezao dva poena, ali sledi greška Španca, kao i Novakov as na drugi servis, pa Srbin stiže do prednosti.

Počeo je duel u Parizu!

15:10 - Teniseri se zagrevaju, meč počinje za neki minut.

14:55 - Sabalenka je očekivano rešila ovaj duel vrlo lako u svoju korist, Novaka treba za nekih petnaestak minuta očekivati na terenu.

14:35 - Novak je imao zanimljiv način da se pripremi za predstojeći duel.

14:30 - Uskoro će početi duel na centralnom terenu. Čeka se kraj meča u kom se sastaju Arina Sabalenka i Kamila Rahimova, a Beloruskinja je suvereno stigla do prvog dela igre.

UVOD

Novak je do treće faze takmičenja stigao bez izgubljenog seta. U prvom kolu je bio bolji od Amerikanca Aleksandra Kovačevića, dok je u narednoj fazi stradao Mađar Marton Fucovič, iako se Nole mučio u prvom setu ovog duela.

Sa druge strane, Davidovič Fokina je do trećeg kola stigao uz jedan izgubljen set i to na otvaranju turnira, kada je sa 3:1 savladao neugodnog Francuza Artura Filsa sa 3:1. U narednoj fazi je usledila rutinska pobeda protiv Luke Van Eša, rezultatom 3:0.

Pobednik ovog duela će u osmini finala igrati protiv boljeg iz okršaja u kom se sastaju Poljak Hubi Hurkač, odnosno Peruanac Huan Pablo Variljas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading