ĐOKOVIĆ OPREZAN PRED DUEL SA ŠPANCEM: "On je jedan od najtežih protivnika!"

Autor:

Sport

01.06.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi pravi test za Srbina u prestonici Francuske.

ĐOKOVIĆ OPREZAN PRED DUEL SA ŠPANCEM: "On je jedan od najtežih protivnika!"

Foto: Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Mađara Martona Fučoviča sa 3:0, po setovima 7:6, 6:0, 6:2.

Imao je Novak problema na startu, nije uspevao da slomi otpor žilavog mađarskog tenisera na samom početku, što je prouzrokovalo određenu nervozu kod Đokovića u prvom setu.

Sada ga u trećem kolu čeka neugodni Španac, Alehandro Davidovič Fokina, a pred ovaj meč je Đoković dao izjavu za medije.

- Uvek može bolje – ali nekako od sebe uvek očekujem puno. Znam da ću morati da igram bolje, staloženije i na višem nivou konstantnosti da bih mogao da osvojim ovaj turnir. Ja to znam, ali istovremeno verujem u sebe i svoje sposobnosti. Mislim da su prva dva meča prošla dobro, i da ima dosta toga pozitivnog što mogu da izvučem iz njih i to upotrebim za pripreme pred naredni izazov - rekao je Novak na konferenciji za medije.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Rolan Garosu

Oprezan je pred naredni meč, jer je upravo od Fokine izgubio prošle godine u Monte Karlu.

- Od njega sam izgubio kada smo poslednji put igrali u Monaku prošle godine, u jednom čudnom meču, na početku sezone na šljaci kada igram slabije od mog prepoznatljivog nivoa. On je specijalista za ovu podlogu, igrač koji je značajno napredovao proteklih godina i u ovoj sezoni dobio nekoliko velikih igrača – kao što je Rune u Madridu - istakao je Novak.

Dodao je za kraj da je u pitanju vrlo nezgodan teniser, ali da veruje u svoj uspeh.

- Kompletan je igrač, sposoban da igra na izuzetno visokom nivou i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u trećem kolu. Znam da će se dobro spremiti i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe, verujem u pobedu - zaključio je Đoković.

Meč trećeg kola je na programu u petak, ali tačna satnica i dalje nije poznata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading