IVANIŠEVIĆ JE ĐOKOVIĆEV AUSPUH! Legendarni stručnjak objasnio zašto Srbin VIČE na Hrvata!

Autor:

Sport

01.06.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su svi želeli da čuju.

IVANIŠEVIĆ JE ĐOKOVIĆEV AUSPUH! Legendarni stručnjak objasnio zašto Srbin VIČE na Hrvata!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković grabi ka besmrtnosti, ali je i u drugom kolu Rolan Garosa imao žutu minutu! Nole je Mađara Martona Fučoviča ispratio s terena sa 7:6, 6:0, 6:3 i igraće sutra protiv Alehandra Davidoviča Fokine, ali je ponovo bio veoma nervozan kada je ispustio brejk prednosti u prvom setu. Ceh je, kao i nebrojeno puta do sada, platio njegov trener Goran Ivanišević, na kojeg je Novak urlao, i to na italijanskom, uz psovku: "Ustani, ustani, ne čujem te, je*ote."

Foto: Tanjug/AP

BESAN NA SVOJ BOKS Novak Đoković

Slična pražnjenja na popularnom Zecu Nole je imao i na mastersu u Rimu, kada se pitao "šta će mu on uopšte", dok je na Australijan openu vikao na Hrvata da mu ne daje dobre savete. Međutim, za Nikolu Pilića, nekadašnjeg trenera i Đokovića i Ivaniševića, koji ih je i upoznao kada je Novak imao 15 godina, ovakvi razgovori nisu ništa neobični, pogotovo kada poznaje temperament obojice.

- Novak je prvi set igrao loše, dao je Mađaru mnogo brejk-lopti, bio je nervozan. Bilo mu je potrebno da se isprazni, a najlakše je iskaliti se na boksu ili reketu. Goran je očigledno Đokovićev auspuh, prema njemu može da se izviče i izduva. Zec i Nole su slični temperamentom. U tim trenucima je puls 170, Goran zna kako je to, samo što je on lomio rekete kad je bio besan. Sada je on taj glas razuma, oni tako funkcionišu i osvojili su mnogo trofeja. Ne kaže ništa, ali umiri Đokovića, a šta posle bude u svlačionici, to je između njih - rekao je Pilić za Republiku.

Foto: Starsport

DOBRO SE POZNAJU Novak Đoković i Nikola Pilić

Iskusni trener je upozorio da je najvažnije da te žute minute ne postanu crni dan.

- To Italijani zovu đorno nero (giorno nero, crni dan). Novak mora ostati fokusiran tokom obe sedmice Rolan Garosa ako želi titulu. On je najbolji u istoriji, a bio bi i dalje prvi na svetu da mu nisu uzeli onih 2.000 bodova s Vimbldona. Potrebno je da još više uđe u formu, da pojačava ritam, a kada je Đoković u šestoj brzini, niko mu ništa ne može. Naravno, mora da bude veseliji, a ne da bude mrgud - jasan je Pilić.

O iskaljivanju besa na Ivaniševiću govorio je i Đoković u Parizu. On je na šaljiv način objasnio da nesuglasice nisu zbog tenisa, već hrane koju mu doturaju tokom meča. Tačnije, jedine tri stvari koje traži od svog boksa, a koje ne dobije uvek.

- Banane, urme i vodu, to im tražim. Pitam ih, oni me ne razumeju, pokazujem im banana, urma i voda. Svaki meč isto. Dogovorimo se i oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme - našalio se Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading