NOVAK RATUJE SAM: Đokovića svi napadaju, on se bori kao poslednji samuraj!

Autor:

Sport

04.06.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razumem Novaka, celu karijeru se bori protiv zvižduka, to ga je inspirisalo i guralo, rekao je Džon Mekinro, često i sam kritičar Đokovića u korist Federera i Nadala.

NOVAK RATUJE SAM: Đokovića svi napadaju, on se bori kao poslednji samuraj!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novaku Đokoviću se ne prašta uspeh i to što krupnim koracima grabi da po svim parametrima postane najbolji teniser u istoriji. Svaka njegova pobeda je prst u oku simpatizerima Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a baš u danu kada je Španac operisan i nastavak karijere mu visi o koncu Nole je morao u rat s bezobraznim navijačima u Parizu. Istina, navikao je Novak na zvižduke na US openu u Njujorku, na Vimbldonu u Londonu, ali u Gradu svetlosti to nije bio slučaj.

Očigledno sada i Francuzima smeta što će jedan Srbin zauvek zaseniti Švajcarca i Španca, pa ga ometaju na sve načine sada, kada je praktično poslednji samuraj velike četvorke i sam se bori protiv mladih lavova. I na sve te zvižduke, pogotovo kada je igrao protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine, kojeg je savladao sa 7:6, 7:6, 6:2 i plasirao se u današnju osminu finala protiv Peruanca Huana Pabla Variljasa, Nole je odgovorio ironičnim aplauzom. Posle meča je dostojanstveno prokomentarisao ponašanje publike, ali kroz prizmu cele karijere.

Foto: Tanjug/AP

 

- Odnos s publikom je išao gore-dole. Kada sam gubio u finalima ili nekoliko stepenika pre toga, dobijao sam veliku podršku. I danas dobijam podršku, većina dolazi da uživa u tenisu. Ali uvek ima individualaca ili grupa koje zvižde na svaku stvar koju uradite. To ne razumem. Oni plate kartu, pa mogu da rade šta žele. U 99 odsto slučajeva ću ostati nem na to, ali ponekad ću reagovati zbog nepoštovanja - rekao je Novak i otkrio kako je ostao smiren u tim trenucima i o čemu je razmišljao:


- Danas mi deca dolaze, pomislio sam na njih kada mi je bilo teško. U tim trenucima su mi se oni pojavili u glavi, upravo sada sleću iz Beograda.

Koliko su horski zvižduci protiv Đokovića skandalozni i besmisleni, posvedočio je i legendarni Džon Mekinro, inače često i sam veliki kritičar Srbina u korist Federera i Nadala.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zašto zvižde? Svi uzimaju tajm-aut, to je legalno. I Davidovič Fokina je otišao u toalet. Potpuno razumem Novakovu reakciju. Hajde da budemo realni. To je ono protiv čega se Đoković borio celu karijeru. To ga je inspirisalo i guralo. Ispostavilo se da mu je to i pomoglo, na neki čudan način. Kao sportista, voleli biste da imate ljubav i poštovanje, a ako biste morali da birate, radije biste da imate poštovanje - kazao je Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading