"Muž mi je stavio pesnicu na grudni koš i silovao me, a onda me je i pretukao i davio"! Prva ispovest žene koja je sa svojom bebom pretrpela jezivo zlostavljanje na Zvezdari!

Autor:

Hronika

03.06.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je juče potresao još jedan užasan slučaj nasilja kada je Vukašin M. pretukao svog šestomesečnog sina i silovao i prebio njegovu majku i svoju nevenčanu suprugu Draganu S.

"Muž mi je stavio pesnicu na grudni koš i silovao me, a onda me je i pretukao i davio"! Prva ispovest žene koja je sa svojom bebom pretrpela jezivo zlostavljanje na Zvezdari!

Foto: Privatna arhiva

Do stravičnog porodičnog nasilja došlo je juče ujutru na Zvezdari, a danas se za Republiku oglasila nesrećna Dragana, koja kaže da nasilje svog supruga i ona i dete trpe već izvesno vreme, a da je poslednje eskalirao jer nije želela da ima intimni odnos sa mužem nasilnikom.

- Ležala sam na dvosedu, on je prišao i insistirao na tome, odbijala sam ga jer sam bila preumorna, a i u poslednje vreme nisam želela da imam odnose sa njim jer je njegovo ponašanje bilo sve gore i gore. On je tada na silu krenuo na mene, pokušala sam da se oduprem, ali je stavio pesnicu na moj grudni koš i silovao me. Udarao me je i davio, i sve jače pritiskao a ja sam se gušila i mislila da ću umreti. Nakon toga se pravio da se ništa nije desilo, još mi je rekao da će uzeti nekoliko slobodnih dana da mi pomogne oko bebe, jer sam se žalila na bolove u grudima koji i dalje traju, a sve što sam navela od povreda je dokumentovano u Urgentnom centru i GAK-u - prića nesrećna žena i nastavlja:

Republika

Foto: Instagram/printscreen

Vukašin M.

 

- Naši problemi su krenuli pre dva meseca, iskreno posumnjala sam da se vratio svom poroku, kocki, i da mu iz tog razloga nije bio potreban neki okidač, već bi došao kući nervozan i postupao prema meni i detetu kako mu kad padne na pamet. Bez ikakvog razloga bi bio previše dobar ili nasilan.

Dragana kaže da do juče nije pomislila da bi Vukašin M. fizički maltretirao dete, ali da je primetila "zadnjih dana da je beba jako razdražljiva kada je sa ocem, da on odbija da bude sa bebom jer ga ona ne voli, ja sam razmazila dete, kod njega plače itd".

- Dešavalo se nekoliko puta da je mali imao modrice i to se uglavnom dešavalo kada bih ja otišla kod lekara, u kupovinu, mada kako je beba u periodu kad već počinje da se izdiže sa stomaka na rukice, davao bi objašnjenja kako je udario u krevetac, sudarili su se glavama itd.

- Moja sestra je vaspitačica i konstantno mi je pričala da je nemoguće da se detetu pojavljuju takve modrice i da ga vodimo na preglede, jer je sumnjala da je anemičan ili nešto slično. To je u meni probudilo sumnju jer sam shvatila ako mene maltretira, to radi i detetu. To je i bio okidač kod mene, shvatila sam da nešto moram da preduzmem ali sam se plašila za svoj i život deteta. Moja sestra i ja smo živele u hraniteljskim porodicama, imale teško detinjstvo i sve to se skupilo i od mene napravilo žrtvu koja ćuti i trpi - priča Dragana.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Zlostavljana beba

 

Dragana kaže da je sada u velikom strahu.

- Jedino čega se plašim je da nas on ne nađe ili da dobije bilo kakvo pravo da viđa dete. Plašila sam se da prijavim jer nisam mislila da će ga dugo zadržati i da će izaći posle par dana i da će nas naći. Zato nisam želela da uvlačim ni svoju sestru u to, ali hvala Bogu ona je to saznala, i nije odreagovala u afektu i došla na vrata, tako bi nas ugrozila jer smo bili sa njim. Setila se da proveri kad on radi tako što me je pitala da prošetamo svo troje do nje sutra i dok je on sedeo tu i gledao poruke, napisala sam da će on oko tri biti kod kuće i da ćemo doći. Sestra je rekla da se javim kad ustanem, javila sam joj čim je izašao zaključala se, spakovala i zvala policiju. Brzo su reagovali i tako je sve krenulo. Još uvek sam u strahu da će izaći i da će nas naći jer je ovo dobilo baš veliku medijsku pažnju, i zahvaljujući medijima i ljudima koji su mi se našli u teškim momentima, shvatam da nisam sama a i da niko nije sam na ovom svetu.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading