ALKARAS ZAPRETIO NOVAKU? Ne gubim fokus!

Autor:

Sport

03.06.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser planete impresivan na Rolan Garosu, barem za sada.

ALKARAS ZAPRETIO NOVAKU? Ne gubim fokus!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedio Denisa Šapovalova sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2). Za samo dva sata, prvi teniser sveta je preslišao Kanađanina, iako se očekivao veći otpor 32. igrača ATP liste.

 

 

- Najjača stvar mi je da guram do granica, guram protivnika do granice svaki ut. Mora da uradi velike stvari da bi me savladao. Svaki poen je veliki poen i takođe ne gubim fokus. To je moja jača strana na terenu - naglasio je Karlos Alkaras.

Mladi Španac je sada prvi teniser sveta pa je njegovo mišljenje naravno značajno. Novinari su ga pitali zato šta bi promenio u tenisu.

- Voleo bih da igramo turnire sa istim lotpicama. To bih jedino menjao. Moraš da prilagodiš svoju igru lopticama jer su svuda drugačije. Imamo probleme zato sa nekim igračima. Osećam da mi je teže kada se loptica menja i da ne mogu da je udarim dovoljno jako. Međutim ja se dobro adaptiram, ovde mi se loptica sviđa - rekao je momak iz Mursije.

Alkaras je na nekim prethodnim Grend slemovima imao velike probleme u prvim nedeljama. Sada međutim nije tako i Španac ima samo jedan izgubljeni set i to od Taro Danijela. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading