ĐOKOVIĆ IMA PODRŠKU SA KOSOVA! Građani Zvečana gledaju meč i NAVIJAJU za Novaka!

Autor:

Sport

02.06.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra meč trećeg kola Rolan Garosa protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

ĐOKOVIĆ IMA PODRŠKU SA KOSOVA! Građani Zvečana gledaju meč i NAVIJAJU za Novaka!

Foto: Tanjug

Nole je prvi set protiv Španca uspeo da reši u svoju korist, posle velike borbe u taj-brejku i na najboljem je putu da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Đoković je u prvoj rundi savladao Aleksandra Kovačevića iz SAD-a i po završetku tog duela ostavio moćnu poruku na kameri "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", što je naišlo na veliki odjek u celom svetu.

Dan nakon toga, Novakov mural u Orahovcu je išaran od strane huligana, ali je srpski as dobio podršku od naših i stranih sportista, dok su Olimpijski komitet tzv Kosova i francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera, bez trunke morala, sramno osudili takav potez Novaka.

Foto: Tanjug

 

U međuvremenu, Srbi iz Zvečana najavili su da će dvostrukom šampionu Rolan Garosa poslati trobojku kao znak pažnje za ono što je učinio za ljude iz južne srpske pokrajine, a koliko su verni Noletu pokazuju i poslednje slike.

Republika

Foto: Tanjug

 

Građani okupljeni u centru Zvečana zajedno navijaju za Novaka, koji je počasni građanin te opštine.

Foto: Tanjug

 

Ukoliko Đoković savlada Španca Alehandra Davidoviča Fokinu, u osmini finala će igrati protiv boljeg iz duela Huan Pablo Variljas (Peru) - Hubert Hurkač (Poljska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading