POČINJE POHOD NA PARIZ: Evo ko Đokoviću stoji na putu do trofeja u Bulonjskoj šumi!

Autor:

Sport

25.05.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nimalo neće biti lak zadatak svetskom broju tri.

POČINJE POHOD NA PARIZ: Evo ko Đokoviću stoji na putu do trofeja u Bulonjskoj šumi!

Foto: Tanjug/AP

Danas je u Parizu održan žreb za Rolan Garos, na kom su srpski teniseri saznali svoje rivale u prvoj rundi.

Čini se da naše tenisere nije previše milovao žreb, a svakako da je najviše pažnje posvećeno protivnicima Novaka Đokovića, koji nisu nimalo naivni.

Prvo kolo donosi okršaj sa Aleksandrom Kovačevićem, američkim teniserom srpskog porekla, koji ne krije da mu je upravo Novak teniski idol. Njih dvojica se nikada do sada nisu sastajali. 

Drugo kolo donosi Uga Grenijea, domaćeg tenisera ili Mađara Martona Fucoviča, kom šljaka nije baš omiljena podloga, pa u drugom kolu ne bi trebalo da bude problema. Što se već ne može reći za narednu rundu.

Tamo, između ostalih, čeka Alehandro Davidovič Fokina, koji je jednom već savladao Đokovića, i to upravo na šljaci. Bilo je to na startu mastersa u Monte Karlu prošle godine. Takođe, potencijalni rival u toj fazi je i Marko Čekinato, koji je Novaka savladao u četvrtfinalu Rolan Garosa 2016. godine.

U osmini finala vrebaju Hubert Hurkač, 13. nosilac, poznat po svojim razornim servisima ili Roberto Bautista Agut, vrlo "naporan" španski teniser, kog niko ne voli da vidi kao svog rivala.

Četvrtfinale donosi Andreja Rubljova, koji je osvojio Monte Karlo, a mogući protivnici su Karen Hačanov, Daniel Evans ili možda Sten Vavrinka.

O polufinalu ne treba trošiti reči, žreb je odlučio da spoji Đokovića i Karlosa Alkarasa, pa bi mogli da dobijemo finale pre finala. Treba reći i da Španca ne čeka previše težak žreb, posebno na startu, a prvi ozbiljniji rival može biti Lorenco Museti u osmini finala. Derbi za njega sledi u četvrtini, kada ćemo verovatno videti njegov okršaj sa Stefanosom Cicipasom.

Sa druge strane žreba, Medvedeva na startu čeka kvalifikant, a prave drame u toj polovini kreću od četvrtine finala. Danila žreb spaja sa Janikom Sinerom, a Kasper Rud i Holger Rune su projektovano četvrtfinale na jednoj strani donje polovine.

Što se tiče ostalih naših igrača, ni oni nisu imali previše sreće. Dušan Lajović će u prvom kolu odmeriti snage sa Kinezom Žižen Žangom, a nakon toga mu sledi okršaj protiv Botika van de Zandšlupa, 25. nosioca. Miomir Kecmanović je slobodan na startu, a potencijalno treće kolo donosi okršaj sa Holgerom Runeom. Filip Krajinović u prvom kolu igra sa Frensisom Tijafoom, 16. kosturašem, dok Lasla Đerea čeka paklen start, jer mu je rival upravo Rubljov.

Podsetimo, Rolan Garos počinje u nedelju, 28. maja, a veliko finale u muškoj konkurenciji je zakazano za 11. jun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading