ŠOK ZA ĐOKOVIĆA: Novak NE MOŽE na prvo mesto ATP liste?

Autor:

Sport

25.05.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za srpskog tenisera.

ŠOK ZA ĐOKOVIĆA: Novak NE MOŽE na prvo mesto ATP liste?

Foto: Starsport

Novak Đoković

Nakon dugačke sezone na šljaci, tokom koje su, između ostalog, odigrana i tri masters turnira, u Monte Karlu, Madridu i Rimu, teniski karavan se sada seli u Pariz, gde 28. maja počinje Rolan Garos.

U prestonici Francuske nećemo videti Rafaela Nadala, koji je pehar ovde podizao čak 14 puta, što dodatno olakšava put ostalima da stignu do trofeja, pre svega Novaku Đokoviću, ali i Karlosu Alkarasu, Danilu Medvedevu i ostalima.

Pred sam početak ovog turnira, Đoković je pao na treće mesto na ATP listi, nakon slabijih rezultata na mastersima, a osim Alkarasa, preteo ga je i Medvedev, koji je osvojio titulu u Rimu. Sada, pred početak turnira u Bulonjskoj šumi, nakon detaljnih kalkulacija, srpski as je saznao loše vesti po njega.

Naime, čak i da osvoji titulu u Parizu, postoji šansa da Đoković ne bude prvi teniser sveta po završetku ovog grend slema. Trenutno, Karlitos na prvom mestu ima 6.815 bodova, Danil je na 6.330, a Novak na 5.995, što znači da mu Španac na vrhu beži 820 bodova. Kako se za titulu dobija 2.000, a za finale 1.200 bodova, kao i da obojica brane jednak broj poena, jasno je da je Alkarasu potrebno da samo uđe u finale i da ostane na vrhu liste, pod uslovom da u tom finalu ne izgubi od Medvedeva.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom u Parizu

Sa druge strane, Novak mora da osvoji titulu, a da se nada da u finalu ne ukrsti rekete sa mladim španskim teniserom. Radi mu za čelo ATP liste i plasman u finale, ali pod uslovom da Medvedev ispadne do polufinala, a Karlos do četvrtfinala, što ne deluje toliko realno.

Sve u svemu, jasno je da ne zavisi sve od Noleta kada je u pitanju povratak na čelo. Ipak, Srbin je već nekoliko puta isticao da mu prvo mesto nije prioritet, već grend slem titule. A za vrh će biti vremena, pogotovo u drugom delu sezone, kada se budu dodeljivali bodovi na Vimbldonu i kada Novak bude učestvovao na mastersima u Americi i na US openu.

Podsetimo, Rolan Garos počinje 28. maja, a veliko finale je na programu 11. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading