NOVAKA ČEKA PAKLEN PUT DO 23. GREND SLEM TITULE: Poznat žreb za Rolan Garos - Đoković i Alkaras u istoj polovini!

Autor:

Sport

25.05.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije imao previše sreće naš najbolji teniser.

NOVAKA ČEKA PAKLEN PUT DO 23. GREND SLEM TITULE: Poznat žreb za Rolan Garos - Đoković i Alkaras u istoj polovini!

Foto: Tanjug/AP

Posle tri mastersa na šljaci, uz još nekoliko jakih turnira u ovom delu sezone, teniski karavan se sada preselio u Pariz, gde za nekoliko dana počinje Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni.

Na njemu neće učestvovati Rafael Nadal, koji je 14. puta podizao pehar u Bulonjskoj šumi, ali su tu Novak Đoković, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Holger Rune, ali i brojni drugi sjajni teniseri, što garantuje spektakl u prestonici Francuske.

Sada je održan i žreb, pa je poznat put našeg Novaka Đokovića do titule, kojom bi pretekao Rafaela Nadala na večnoj listi osvača najvećih turnira na svetu (trenutno su obojica na 22 grend slem titule).

U prvom kolu turnira u "gradu svetlosti", Novak Đoković će igrati protiv Aleksandra Kovačevića iz Amerike, dok ga u narednom kolu čeka okršaj sa Martonom Fučovićem ili Ugom Grenijeom. Naredni mogući protivnik mu je uvek neugodni Alehandro Davidovič Fokina ili Marko Čekinato, koji ga je već jednom pobedio u Parizu, dok od nosioca u osmini finala vrebaju Roberto Bautista Agut i Hubert Hurkač. 

Četvrtfinale donosi mogući okršaj sa Andrejom Rubljovim, koji se nalazi u sjajnoj formi, dok u polufinalu čeka Karlos Alkaras. Sa druge strane žreba se nalaze Danil Medvedev i Kasper Rud.

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović će u prvom kolu odmeriti snage sa Kinezom Žižen Žangom, a nakon toga mu sledi okršaj protiv Botika van de Zandšlupa. Miomir Kecmanović je slobdan na startu, a potencijalno treće kolo donosi okršaj sa Holgerom Runeom. Filip Krajinović u prvom kolu igra sa Frensisom Tijafoom, dok Lasla Đerea čeka paklen start, jer mu je rival upravo Rubljov.

Podsetimo, Rolan Garos počinje u nedelju, 28. maja, a veliko finale u muškoj konkurenciji je zakazano za 11. jun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading