AMERIKANAC DIGAO GLAS: Đokovića NE POŠTUJU koliko zaslužuje!

Autor:

Sport

24.05.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Džon Mekinro imao je šta da kaže.

AMERIKANAC DIGAO GLAS: Đokovića NE POŠTUJU koliko zaslužuje!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro rešio je digne glas.

U razgovoru za špansku Marku, Mekinro je istakao da Karlos Alkaras ima najviše šansi da osvoji predstojeći Rolan Garos, ali i da Novaka Đokovića javnost jednostavno ne poštuje dovoljno.

Alkaras je prvi favorit, a onda sledi Đoković. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još nisu. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete da budete saglasni sa njim ili ne - zaključio je Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Na Rolan Garosu neće biti Rafaela Nadala koji je nedavno objavio da neće igrati u Francuskoj pošto se nije oporavio od povrede.

- Jasno je da Rolan Garos neće biti isti bez Nadala. Žao mi je što neće igrati, ali otvara se mogućnost da neko drugi na pobedi u Parizu. Siguran sam da je Nadal učinio sve da se oporavi i da nije želeo da se sve ovako završi. Zato je rekao da želi da se oprosti od igračke karijere naredne godine. Moramo da poštujemo njegovu želju šta god da uradi - rekao je Mekinro.

On je podsetio da je Nadal uvek bio favorit za osvajanje Rolan Garosa kada god je igrao u Parizu.

- Sada ima osam tenisera koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide - rekao je Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

 

Legendarni američki teniser je dodao da Nadal ima šansu da osvoji Rolan Garos naredne godine ako bude odlučio da nastupi na Otvorenom prvenstvu Francuske.

- Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobedi na Rolan Garosu posle svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Nadal me podseća Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. Da vidimo šta će da bude, Nadal će 2024. napuniti 38 godina - istakao je Mekinro.

On je istakao da Đokoviću neće biti lako da osvoji Rolan Garos.

- Đoković će imati rivale kao što su Alkaras, Rune... Videćemo kakav će žreb da bude, pošto se nadam da Đoković neće da bude u istoj polovini sa Alkarasom, pošto je sada Danil Medvedev broj dva - naveo je Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Đoković bi ove godine mogao da osvoji kalendarski grend slem.

- Njegov izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više grend slem titula nego bilo ko drugi. On je izgleda jedini koji je spreman da obori još rekorda. U poslednjih godinu i po dana je imao i lepih i komplikovanih trenutaka - naveo je Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading