ŠOK U PARIZU: Srbija SLAVI - četvrti nosilac IZBAČEN sa Rolan Garosa!

Autor:

Sport

24.05.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti iz francuske prestonice.

ŠOK U PARIZU: Srbija SLAVI - četvrti nosilac IZBAČEN sa Rolan Garosa!

Foto: Starsport

Hamad Međedović i Novak Đoković

Srpski teniser Hamad Međedović je uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je posle velike drame savladao Argentinca Huana Manuela Serundola sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Naš igrač je bolje otvorio duel protiv četvrtog nosioca u kvalifikacijama, pa je vrlo brzo stigao do 2:0 u prvom setu. Ipak, Huan Manuel Serundolo, mlađi brat mnogo poznatijeg Fransiska, stiže do preokreta i vođstva od 3:2 u prvom delu igre. Sledi novi okret, dva vezana brejka našeg igrača, koji sa 6:3 stiže do osvajanja prvog seta.

I u nastavku smo videli veliku borbu. Nije bilo brejkova sve do osmog gema drugog seta, kada je Hamad popustio, pa Serundolo pravi brejk, a zatim stiže i do poravnanja u setovima.

Foto: Starsport

Srpski teniser Hamad Međedović

Odluka je pala u trećem setu. Prvo je Argentinac oduzeo našem teniseru servis, ali je vrlo brzo usledio Hamadov odgovor. Ključan trenutak je viđen u šestom gemu poslednjeg seta, kada je Međedović brejknuo rivala, a zatim sigurnim servis gemovima obezbedio plasman dalje.

Njega u poslednjem kolu kvalifikacija čeka okršaj sa Holanđaninom Jesperom de Jongom, koji je sa 2:0 savladao 23. nosioca Nikolasa Gomboa. Pobednik ovog duela će izboriti plasman u glavni žreb drugog grend slema u sezoni.

Podsetimo, u glavnom žrebu se od srpskih tenisera već nalaze Novak Đoković, Dušan Lajović, Laslo Đere, kao i Filip Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading