KATASTROFA ZA NADALA: Španac dobio užasne vesti - situacija je sve gora!

Autor:

Sport

19.05.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se kraj jedne veličanstvene karijere.

KATASTROFA ZA NADALA: Španac dobio užasne vesti - situacija je sve gora!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da ove sezone neće učestvovati na Rolan Garosu, što će biti prvi put u karijeri da će propustiti turnir u Bulonjskoj šumi.

Nadal nije igrao još od januara, kada je poražen u drugom kolu Australijan open od Mekenzija Mekdonalda, rezultatom 3:0, a od tog trenutka ga nismo videli na terenima širom sveta.

Prvo je otkazao turneju po Americi, zatim se očekivao njegov nastup na nekim mastersima na šljaci, ali je redom otkazivao Monte Karlo, Madrid, Rim, kao i turnir u Barseloni, a za kraj je stigla i objava da "kralja šljake" nećemo videti ni u Parizu, na njegovom omiljenom turniru.

Nakon te odluke, Rafa je saznao još jednu jako lošu vest. Naime, Nadal brani titulu sa Rolan Garosa, osvojenu prošle godine, pobedom nad Kasperom Rudom iz Norveške u finalu, tako da će sasvim sigurno ostati bez još 2.000 bodova, što praktično znači da će posle drugog Grend slema u sezoni imati mizernih 445 bodova.

To sa sigurnošću znači da će Španac, nakon turnira u prestonici Francuske, biti van najboljih sto tenisera sveta, što deluje nezamislivo, pošto je do pre samo nekoliko meseci bio u samom vrhu ATP liste.

Ipak, Nadal je najavio da postoji šansa da se tenisu vrati krajem godine, a sigurno je i da će Rafa imati nekoliko turnira koje će moći da odigra pod zaštićenim renkingom. A i posle, jasno je da će dobijati vajld karte za sve turnire koje bude želeo da igra, ako za tim bude bilo potrebe.

Rolan Garos ove godine počinje 28. maja, a veliko finale će biti odigrano 11. juna. Šansa za Novaka Đokovića da osvoji 23. grend slem titulu i izbije na prvo mesto večne liste i u toj kategoriji, pošto trenutno on i Nadal imaju po 22 osvojena najveća turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading