OVO SU PAORI, IPAK NISU PAORI ČIM SU ZADOVOLJNI: "Šizofrena cepanja" tajkunskih medija koji ne znaju više u šta veruju i šta promovišu

Autor:

Vesti

19.05.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su do juče promovisali poljoprivrednike, tajkunski mediji naklonjeni opoziciji sada optužuju iste ove ljude da su "Vučićevi".

OVO SU PAORI, IPAK NISU PAORI ČIM SU ZADOVOLJNI: "Šizofrena cepanja" tajkunskih medija koji ne znaju više u šta veruju i šta promovišu

Foto: RINA

Privi su poljoprivednike "gurali" gde god su mogli, portali tajkunskih medija bili su ispunjeni vestima o zahtevima ovih ljudi, a sada kada je saopšteno da su se izborili za svoja prava i da je postignut dogovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dogovor kojim su poljoprivrednici zadovoljni, sve se menja, a Nova ih etiketira kao lažne poljoprivrednike.

- Šumadijskim stočarima je dogorelo. Njima je od početka ove godine nekoliko puta smanjivana otkupna cena mleka za po pet dinara, a novo umanjenje, takođe za pet dinara, mlekare su najavile od 1. maja. Odgajivač goveda iz Guberevca Milija Palamarević je u Jutranjem programu „Probudi se“ ukazao da stočari ne mogu više da posluju sa gubitkom, da su „u rasulu“ i najavljuje protest ispred Predsedništva Srbije - pisala je Nova S, lamentirajući nad tužnom sudbinom srpskog poljoprivrednika.

Foto: Nova

 

Nije trebalo dugo da potpuno zaokrenu svoj način izveštavanja i da krenu da kritikuju paore, ističući to kako su ih oni razotkrili da su "Vučićevi" samo zbog toga što su zadovoljni ponuđenim uslovima.

- Nakon što smo čuli da je sastanak s predsednikom Vučićem prošao dobro, a zadovoljni paori stali pred kamere da to potvrde – svima je bilo nešto sumnjivo. Ko će da poveruje da su to paori? Ne izgledaju baš kao „paori mog detinjstva“… Zašto su tako „negovani“ i u „obučeni na opasno“? Šta ovi paori zapravo uzgajaju? I šta će im telohranitelji? I, naravno, kako su tako „zadovoljni“ u momentu kad poljoprivrednici blokiraju celu Srbiju i najavljuju dolazak u Beograd na protest „Srbija protiv nasilja“?" - piše danas tajkunska Nova.

Foto: Nova

 

POSTIGNUT DOGOVOR

Da podsetimo, subvencije po grlu za priplodne mlečne krave biće podignute sa 30.000 na 40.000 dinara i biće isplaćene po javnom pozivu koji je u toku.

- Ukupan iznos povećanja je 2,3 milijarde dinara, a za ovu meru će u 2023. godini biti ukupno isplaćene 14,3 milijarde dinara - naglasio je predsednik na sastanku i objasnio da će ta mera važiti za sva grla mlečnih krava.

Posebna tema sastanka bile su premije za mleko, za koje je Vučić rekao da će biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu, pri čemu će ukupno uvećanje iznositi tri milijarde dinara, dok će ukupan iznos za premije za mleko u ovoj godini biti 15 milijardi.

Na sastanku je takođe dogovoreno ograničenje marži za koje se radi analiza mogućnosti, a usaglašavanje finalnih iznosa ograničenja u skladu sa zahtevima izvršiće se nakon sastanaka s mlekarima i trgovinskim lancima.

Predsednik je posebno naglasio da će se lično angažovati na rešavanju urgentnih problema, poručivši da će se i odnos države prema poljoprivrednicima promeniti u smislu češćih kontakata i razgovora o svim pitanjima od značaja za što jači razvoj ove privredne grane, piše Alo.

- Ovo su, verujte, izvanredne vesti - ocenio je Vučić i dodao:

- To je mnogo više ulaganja nikada neće biti dovoljno. Ovi su ljudi stvarni proizvođači. Govorili su o teškoj situaciji poljoprivrednika i tražili pomoć. To smo sagledali, to je kompleksno. Sa 25,6 milijardi na preko 80 milijardi i više od toga. To je mnogo više ulaganja, a nikada neće biti dovoljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Ivica

19.05.2023 13:20

Poznato je da su tajkunski mediji agentura stranih obaveštajnih službi.

Slavica

19.05.2023 16:34

Tajkunski mediji su odavno dokazali da nemaju obraza... Ovo je jadno...

Slavica

19.05.2023 16:34

Tajkunski mediji su odavno dokazali da nemaju obraza... Ovo je jadno...

Jelena

19.05.2023 16:35

Tajkunski mediji se pogubili u svojim lažima.