VELIKA PROMENA PRED ROLAN GAROS: Novina u Parizu, ništa više neće biti isto!

Autor:

Sport

24.04.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori su odlučili da promene dosadašnje pravilo.

VELIKA PROMENA PRED ROLAN GAROS: Novina u Parizu, ništa više neće biti isto!

Foto: AP Photo/Michel Euler

Polako se približava Rolan Garos, drugi grend slem turnir u sezoni, čiji je početak ove godine zakazan za 28. maj, a pred početak nadmetanja, organizatori su odlučili da unesu jednu novinu, čime će izaći u susret teniserima.

Naime, ova promena se odnosi na noćnu sesiju, koja je do sada počinjala u 20:45, što su brojni teniseri okarakterisali kao jako kasno, a pre svega se to odnosi na Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji su svojevremeno svoj četvrtfinalni duel završili u 01:15.

Nakon ovih žalbi, organizatori turnira u prestonici Francuske su odlučili da start noćnog programa pomere za 15 minuta, pa će on početi u 20:30. Takođe, odlučeno je da se pred svaki noćni meč odigra neka vrsta priredbe, uz muziku i zabavu, koja će počinjati u 20 časova.

Bez sumnje je prekasno. Razumem drugi deo posla, da televizije plaćaju dosta novca, ali moramo da nađemo balans - poručio je Nadal, a očigledno je njegova primedba na pravi način shvaćena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal na Rolan Garosu

Slično mišljenje je imao i Đoković.

To je svet u kom živimo. Emiteri kažu da li će to biti noćni ili dnevni meč. Oni daju novac, oni odlučuju.

Takođe, ove sezone ćemo gledati jedan meč više u okviru noćne sesije. Prošle godine ih je bilo deset, dok ćemo ove videti 11 mečeva u tom terminu. Treba očekivati i veći broj ženskih mečeva, s obzirom da je prošle godine samo jedan duel dama bio odigran uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading