IZAĐITE, ŽELIM DA BUDEM SAM: Novak Đoković u PAKLU - najteži trenuci u karijeri srpskog šampiona!

Autor:

Sport

09.04.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni teniser je bio na ivici pucanja.

IZAĐITE, ŽELIM DA BUDEM SAM: Novak Đoković u PAKLU - najteži trenuci u karijeri srpskog šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Poznato je da je Boris Beker jedan od najzaslužnijih ljudi za uspeh Novaka Đokovića. Njih dvojica su zajedno sarađivali gotovo tri godine, a u tom periodu srpski igrač je uspeo da osvoji šest grend slem trofeja, kao i 14 titula na Mastersima.

Pre neko vreme se pojavio dokumentarni film o životu slavnog Nemca, a u jednom delu se pojavio i Đoković, koji je pričao o vremenu koje je proveo sa Bekerom.

 Ako želite da budete šampion, sve je na vama - počeo je Đoković i nastavio:


- Prolazio sam kroz period u kom sam zaista tražio sebe nekako van terena. Igrao sam treće kolo Vimbldona, bilo je nekoliko prekida sa kišom, našao sam se u svlačionici, sedeo sam i rekao svom timu: "Možete li svi da me ostavite i izađete? Želim da budem sam." Gledao sam u zid i bio sam jako dosadan. Bukvalno nije bilo pokreta u meni -  istakao je Novak.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Boris Beker na Vimbldonu

I Beker se prisetio tog perioda, a dodao je da je bio primoran da sa srpskim igračem prekine saradnju zbog manjka uspeha na terenu.

- Novak je rekao: "Slušaj šefe, stvarno sam umoran, ne želim da igram kao nekada." - prisetio se Beker i nastavio:

- Pa slušaj ti! pre svega te volim i poštujem. Uradili smo nešto zajedno i to je za mene bilo neverovatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako želite samo da idete u Šangaj i Pariz, ja sam pogrešan momak za vas. Mislim da je bolje da prestanemo.

To su možda bili i najteži momenti u Novakovoj karijeri, a svi znamo da mu je 2017. jedna od najneuspešnijih godina. Rodžer Federer i Rafael Nadal su te sezone osvojili po dva grend slema, Švajcarac se i vratio na prvo mesto ATP liste, a svi su mislili da je Đokoviću došao kraj. Ipak, svi su se prešli.


- Čak i nakon toga, mi smo zadržali vezu kao da nikada nismo stali. Još uvek je tu. Boris mi je porodica - zaključio je Đoković priču o saradnji sa Bekerom.

Podsetimo, Boris Beker je i sam bio prvi igrač na svetu, a u karijeri je uspeo da osvoji šest najvećih titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading