NOVAK OTVORIO DUŠU KAO NIKADA DO SADA: Bio sam u ZATVORU, stavili su mi ETIKETU! Najgore je IZGUBITI voljenu osobu!

Autor:

Sport

15.05.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govorio je prvi reket sveta o brojnim zanimljivim temama.

NOVAK OTVORIO DUŠU KAO NIKADA DO SADA: Bio sam u ZATVORU, stavili su mi ETIKETU! Najgore je IZGUBITI voljenu osobu!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković trenutno se nalazi u Rimu gde je na mastersu u ovom gradu stigao do osmine finala.

Nole je na putu ka meču protiv Britanca upisao dve pobede - pali su Tomas Martin Ečeveri (7:6, 6:2) i Grigor Dimitrov (6:3, 4:6, 6:1), a naredni protivnik biće mu 13. nosilac, Britanac Kameron Nori.

Đoković je u prestonici Italije dao jedan veliki intervju za tamošnje medije u kom je govorio o brojnim zanimljivim temama. Prva u nizu bila je ona o vakcinaciji.

Ja nisam antivakser i nikad nisam rekao da jesam. Ja sam za izbor, branim slobodu izbora, slobodu odlučivanja šta ćete da ubrizgate u svoje telo, a šta ne. Jednom sam to objasnio BBC-ju po povratku iz Australije, ali su tada eliminisali mnoge rečenice. One koje nisu bile zgodne. Tako da više nikad govorio o ovoj priči - počeo je Đoković, pa nastavio o torturi u Australiji:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Kakvo je to mesto gde su me držali? Zatvor. Nisam mogao da otvorim prozor. Ostao sam manje od nedelju dana, ali sam zatekao tamo mlade ljude, ratne izbeglice, koji su bili tamo jako dugo. Moj slučaj je služio da ih rasvetli, skoro svi su oslobođeni i to me teši. Mladi Sirijac je tamo bio već devet godina. sada je u SAD. kada se vratim ovog leta, želim da ga ponovo nađem i vidim na US openu. Osećam se povezano s njim.

Novak se zatim posvetio i detaljima.

- Australijski sudija je prihvatio moju žalbu, ali me je ministar za imigraciju, koji ima ovlašćenja da deportuje koga hoće bez razloga, izbacio iz zemlje. Ali ja nisam prekršio pravila. Ušao sam u Australiju sa potrebnim i ispravnim dukumentima. Imao sam kovid i izlečio se. Poštovao sam pravila i nikoga nisam ugrožavao. Ipak, odjednom sam postao politički slučaj, obaj koji je ugrozio svet. Sistem, čiji su mediji deo, zahtevao je metu koja je bila suprotna mejnstrimu. A ja sam to postao. Dali su mi etiketu "no vax", potpuno lažnu stvar zbog koje mi je i dalje muka - rekao je on, pa u dahu nastavio:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Stavljen sam u sredinu, izdvojen kao "perosna non grata." Našao sam se sam i osećao sam se kao ovca okružena sa 20 vukova. A sam čovek nema šanse protiv velikih medija. Međutim, brzo sam to zaboravo. Fokusiran sam na pozitivne stvari. Imao sam kovid po drugi put. Uvek sam prihvatao pravila, nisam mogao da idem u SAD ni nisam otišao. Odustao sam od dva US opena da bih ostao dosledan sebi. Potoim sam se vratio u Australiju i pobedio. Ali sam bio razočaran, od strane medija i mnogih kolega. Kada je pola protiv vas, onda vidite pravo lice ljudi. I mnogi od njih su okrenuli glavu, mnogo igrača i poneki organizator.

Govorio je i o ratu u Ukrajini.

Jedino što mogu da kažem, kao dete rata, je ovo: u ratu niko ne pobeđuje! Rat je najružnija stvar u životu, čovekov najgori izum, najgora ideja u istoriji. Video sam dva rata, civilni u Jugoslaviji i bombardovanje. Rođen sam u Beogradu, video sam patnju svoje porodice, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto veće od nas, samo se molite Bogu da se sutra prekine - istakao je Nole, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Nažalost, rat u Ukrajini je spor. Svakim danom je sve razorniji. Ima gradova razorenih, života prekinutih. Ima i šteta koje se ne vide, koje će trajati vremenom. Čitao sam članak o posledicama ratnih trauma: utiče na zdravlje, poebno na varenje. Imao sam problema sa mikrobiomom, karijera mi je krenula tek kada sam otkrio netolernaciju na gluten i mlečne proizvode, a to je možda povezano sa ratom. Ali najgore je, naravno, izgubiti voljenu osobu. Zato ne mogu da podržim bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje.

Novak Đoković će meč osmine finala turnira u Rimu protiv Britanca Kamerona Norija igrati u utorak 16. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading