SENZACIJA U MADRIDU! Ispao VELIKI favorit! Izbacio ga Novakov DŽELAT!

Autor:

Sport

01.05.2023

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, pošto je izbacio Danca Holgera Runea sa 2:1 (7:6, 5:7, 7:6).

SENZACIJA U MADRIDU! Ispao VELIKI favorit! Izbacio ga Novakov DŽELAT!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Domaći predstavnik, koji je prošle godine na Mastersu u Monte Karlu bio koban po najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića (slavio sa 2:1), uspeo je da eliminiše i favorizovanog Danca.

Rune je u prestonici Španije bio postavljen za šestog nosioca, a u Madrid je došao posle osvojene titule u Minhenu.

Ipak, Fokina mu nije dao razloga za zadovoljstvo, pošto ga je posle velike tročasovne borbe i dva taj-brejka, poslao kući.

Foto: Tanjug

Alehandro Davidovič Fokina

Tokom prvog seta nije bilo iznenađenja, sve do taj-brejka, kada je trenutno 35. igrač sveta uspeo da čak tri puta oduzme servis mladom Dancu i trijumfuje sa ubedljivih 7:1.

Uspeo je Rune da se oporavi i uzvrati udarac u drugom periodu, napravivši dva brejka, naspram jednog Alehandra Davidoviča, što mu je bilo dovoljno da slavi sa 7:5, pa je pobednika rešavao treći set.

U odlučujućem delu igre, rivali su po dva puta oduzimali servis jedan drugom, da bi u taj-brejku Fokina sa dva brejka iznenadio Holgera, koji je vratio samo jedan, ali to nije bilo dovoljno za prolaz među 16 najboljih.

Republika

Foto: Tanjug

Holger Rune

Za plasman u četvrtfinale, Alehandro Davidovič Fokina igraće protiv Hrvata Borne Ćorića, koji je izbacio Poljaka Huberta Hurkača sa 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading