DANAC POKORIO MINHEN! Rune kroz DRAMU do 4. titule u karijeri!

Autor:

Sport

23.04.2023

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danski teniser Holger Rune osvojio je ATP turnir u Minhenu, pošto je danas u finalu pobedio Holanđanina Botika van de Zandšulpa 6:4, 1:6, 7:6 (7:3).

DANAC POKORIO MINHEN! Rune kroz DRAMU do 4. titule u karijeri!

Foto: Tanjug

Meč je trajao dva sata i 53 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel danskog i holandskog tenisera i drugi trijumf Runea, koji je trenutno sedmi teniser sveta.

Holanđanin je 29. na ATP listi. Rune je prvi set dobio rezultatom 6:4, dok je Van de Zandšulp briljirao u drugom setu, a svom rivalu prepustio je samo jedan gem.

U trećem setu viđena je velika borba, a pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Runeu rezultatom 7:3.

Rune je trijumfom u Minhenu stigao do četvrte titule u karijeri, a prve ove godine. Holandski teniser nije osvojio nijedan ATP trofej.

Republika

Foto: Tanjug

Botik van de Zandšulp

Danac je pobedom u Nemačkoj osvojio novčanu nagradu od 85.605 evra i 250 poena za ATP listu, dok je Van de Zandšulpu pripalo 49.940 evra i 150 bodova.

ATP turnir u Minhenu igrao se za nagradni fond od 562.815 evra.

Danski teniser je samim plasmanom u finale sustigao prvog reketa sveta Novaka Đokovića i legendarnog Endija Rodika, jer mu je ovo bilo sedmo finale u karijeri do 20. godine, što su pre njega uradili samo Srbin i Amerikanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading