SPEKTAKULARNO FINALE: Rubljov posle PREOKRETA stigao do prvog Mastersa u karijeri!

Autor:

Sport

16.04.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan meč u Kneževini.

SPEKTAKULARNO FINALE: Rubljov posle PREOKRETA stigao do prvog Mastersa u karijeri!

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov

Ruski teniser Andrej Rubljov je uspeo da osvoji svoj prvi Masters turnir u karijeri, pošto je u finalu turnira u Monte Karlu savladao Danca Holgera Runea sa 2:1 (5:7, 6:2, 7:5).

Prisustvovali smo sjajnom finalu u Kneževini, obojica tenisera su pružila dobru igru, a na kraju je Rus taj koji se raduje, pošto je stigao do prvog turnira iz kategorije 1000 u karijeri i sebi ubrizgao dodatnu dozu samopouzdanja pred Srpska open, na kom će braniti titulu.

Danac je posle velike borbe u prvom setu uspeo da u 12. gemu slomi otpor rivala i dođe do prednosti. Ipak, popustio je već na startu drugog dela igre, pošto je Rubljov ekspresno stigao do 2:0. Vratio se Rune na kratko, izjednačio je na 2:2, ali je šesti teniser sveta vezao četiri gema i uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

U trećem setu Rune je prvi oduzeo servis rivalu, a sjajnom igrom je stigao i do vođstva od 4:1. Imao je zatim i dve brejk lopte da ode na 5:1, ali je popustio, što je Rus iskoristio i uspeo da se vrati na 5:5, a zatim još jednim brejkom stigne do pobede i titule.

Na taj način Rubljov je stigao do prve titule u ovoj sezoni, a takođe je sprečio mladog Danca po drugi put u karijeri podigne Masters trofej, pošto mu je to pošlo za rukom i u Parizu, kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića.

Naredne nedelje se igraju turniri u Banjaluci i Barseloni, a zatim slede još dva Mastersa, u Madridu i Rimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading