NEZAPAMĆEN ŠOK U MONTE KARLU: Ispao NAJVEĆI Novakov rival - Đokoviću otvoren put do titule!

Autor:

Sport

13.04.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan razvoj situacije u Kneževini.

NEZAPAMĆEN ŠOK U MONTE KARLU: Ispao NAJVEĆI Novakov rival - Đokoviću otvoren put do titule!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Mastersu u Monte Karlu

Nemački teniser Jan Lenard Štruf je priredio ogromno iznenađenje na turniru u Monte Karlu, pošto je u meču osmine finala savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 (6:1, 7:6).

Trenutno 100. teniser sveta je nastavio sa neverovatnim partijama u Monaku, pošto je nakon uspešno savladanih kvalifikacija, uspeo da zabeleži i treću vezanu pobedu u glavnom žrebu ovog Mastersa, svakako jednu od najvećih u njegovoj karijeri, pošto je ostvarena protiv petog tenisera sveta.

Rud je u Kneževinu stigao nakon osvojene titule u Eštorilu, a znajući njegovu igru na šljaci, očekivalo se da bude Novakov najveći rival na putu do titule, s obzirom da su Karlos Alkaras i Rafael Nadal odustali od turnira, Saša Zverev i Stefanos Cicipas i dalje traže formu, dok je poznato da Danil Medvedev i šljaka teško da mogu zajedno u istu rečenicu.

Nemac je sjajno započeo meč, već u drugogm gemu je stigao do brejka, a u završnici seta je stigao do još jednog, čime je rutinski stigao do osvajanja prvog dela igre.

Očekivao se odgovor norveškog igrača u nastavku, a kada je Rud poveo sa 2:1 u drugom setu, delovalo je će se stvari u Monte Karlu promeniti. Ipak, usledila je nova Štrufova serija, koji je osvojio četiri gema u nizu i stigao na korak do pobede. Imao je Nemac nekoliko meč lopti, Rud je na neverovatan način uspeo da se spasi i uvede meč u taj-brejk, ali je tamo popustio, pa je Štruf sa 8:6 u 13. gemu uspeo da stigne do velike pobede.

Jasno je da ovakav razvoj situacije pogoduje Novaku Đokoviću, pošto mu se na putu do titule sada nalazi jedan ozbiljan teniser manje.

U osmini finala, Jan Lenard Štruf će igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Andrej Rubljov i Karen Hačanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading