SENZACIJA U MONTE KARLU: Treći nosilac IZBAČEN sa Mastersa!

Autor:

Sport

12.04.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikom favoritu je kvalifikant došao glave.

SENZACIJA U MONTE KARLU: Treći nosilac IZBAČEN sa Mastersa!

Foto: Tanjug/AP

Teren u Monte Karlu

Nemački teniser Jan Lenard Štruf se plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu, pošto je na veliko iznenađenje svih savladao 14. nosioca turnira, Australijanca Aleksa de Minora sa 2:0 (6:3, 6:2).

Na ovaj način je De Minor postao treći nosilac koji je ispao sa prvog Mastersa u sezoni na šljaci, pošto su pre njega ispali Kameron Nori, koji je bio postavljen za 11. nosioca, odnosno Borna Ćorić, 15. nosilac turnira.

Štrufu, 100. teniseru sveta, su očigledno prijale kvalifikacije u Kneževini, pošto igra jedan od svojih najboljih turnira u poslednjh par sezona.

Nakon što je pre glavnog žreba izbacio Peruanca Variljasa, a zatim i Finca Rusuvorija, koji je bio prvi nosilac u kvalifikacija, Nemac je veza dve pobede u glavnom žrebu, pa je posle Alberta Ramosa "stradao" i De Minor.

Foto: Tanjug/AP

Jan Lenard Štruf, nemački teniser

Štruf je već u trećem gemu prvog seta stigao do brejka, a zatim je i u devetom gemu oduzeo servis Australijancu, pa je sa 6:3 stigao do osvajanja prvgo dela igre. 

Delovalo je da ćemo u nastavku videti drugačiji scenario, pošto je De Minor oduzeo servis Štrufu na startu drugog seta, ali je to sve što smo videli od 14. nosioca u Kneževini. Nemac je odmah stigao do ribrejka, a do kraja meča je rivalu oduzeo još dva servis gema, pa je rutinski uspeo da izbori plasman u osminu finala.

U narednom kolu, Jana Lenarda Štrufa očekuje duel sa boljim iz meča u kom se sastaju Kasper Rud i Botik Van de Zandšlup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading