DRAMA NIOTKUDA NA STARTU MONTE KARLA: Teniski stručnjak nam otkrio zbog čega Đoković MUČI MUKE sa anonimusima!

Autor: Nikola Kovinić

Sport

12.04.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporiji početak, pa peta brzina - Novak u osmini finala turnira iz serije 1000, koji se održava u Monaku.

DRAMA NIOTKUDA NA STARTU MONTE KARLA: Teniski stručnjak nam otkrio zbog čega Đoković MUČI MUKE sa anonimusima!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković u Monte Karlu

Prvi reket sveta Novak Đoković imao je neočekivano težak start Mastersa u Monte Karlu, pošto je jedva slomio otpor anonimnog Rusa Ivana Gakova. Iako je meč okončan u dva seta (7:6 (5), 6:2), Nole je imao popriličnih poteškoća sa kvalifikantom, što se polako pretvara u pravilo kada je Srbin u pitanju.

Srpski navijači su se prisetili okršaja sa Encom Kuakoom u 2. kolu Australijan opena, koji je pripao kasnijem šampionu sa 3:1, ali je Francuz jedini koji je tokom čitavog turnira uspeo da mu oduzme set. Takođe, Novak je prošle godine doživeo šokantan poraz u četvrtfinalu Dubaija od Čeha Jiržija Veselog, koji je jedini, uz Marata Safina, koji ima bolji međusobni skor od Beograđanina.

Naš bivši teniser Radmilo Armenulić je mišljenja da autsajderi zadaju muke Đokoviću zbog rasterećenosti sa kojom ulaze u mečeve.

- Prilikom ovakvih susreta, sav pritisak je nad Novakom. Đoković je taj koji može mnogo da izgubi. Njegov poraz se smatra katastrofom, a njihov se uzima "zdravo za gotovo". Ne bih rekao da je reč o potcenjivanju, jer Nole nije takav, već jednostavno o dodatnom opterećenju - počeo je iskusni stručnjak razgovor za portal "Republika.rs".

Republika

Foto: Starsport

Bez pritiska na Novaka - Armenulić o autsajderima

Što se tiče duela sa ruskim igračem, Armenulić ga je opisao u sličnom tonu.

- Novak, kao i svi teniseri, često ima problem na startu sezone na šljaci. Prva dva kola umeju da budu "turbulentna" zbog adaptacije na podlogu. Gakov je odigrao na svom maksimumu, a Đoković je bio sve bolji kako je duel odmicao, baš zbog privikavanja, što na podlogu, što na udarce rivala. Drugi set je dobio sa 6:2 i sve je došlo na svoje mesto - naglasio je Armenulić.

DVE "MINE" ZA NOVAKA U KNEŽEVINI

Đoković je postavljen za prvog nosioca u Monte Karlu, drugi je Grk Stefanos Cicipas, a Armenulić je istakao imena dvojice tenisera koji mogu da "eksplodiraju" i zadaju glavobolju favoritu.

- Šljaka je nezgodna podloga, može doći do iznenađenja. Izdvojio bih Huberta Hurkača i Andreja Rubljova kao igrače koji umeju da "zasijaju", čeka nas zanimljiv turnir - podvukao je Armenulić.

Republika

Foto: Starsport

Rubljov može da namuči Đokovića na šljaci - Novak i Andrej u Beogradu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading