AMERIKANAC UZ NOVAKA: Đoković dobio VELIKU PODRŠKU - kako će ATP ovo podneti?

Autor:

Sport

28.03.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan igrač koji je stao uz Novaka i njegovu PTPA organizaciju.

AMERIKANAC UZ NOVAKA: Đoković dobio VELIKU PODRŠKU - kako će ATP ovo podneti?

Foto: Tanjug/AP

Rejli Opelka, poznati američki teniser, oglasio se povodom navoda organizatora Mastersa u Majamiju, koji su saopštili da je nagradni fond za ovu godinu povećan.

Dodao je da je nagradni fond povećan, ali da je novac zapravo preusmeren, a da igrači dobijaju iste nagrade kao ranije.

- Videćete mnogo informacija na kojima stoji da se došlo do porasta u 2021. u odnosu na godinu pre. Sa mnogo informacija se jako manipuliše. Recimo, u Majamiju je ove godine porastao nagradni fond u odnosu na 2021. To je velika brojka, ali kaže se da je to porast, ali to nije novi novac, samo je preusmeren - kaže Opelka za podkast Krega Šapira.

Istakao je da je osvajač turnira dobio iste pare 1996. godine, kao i 2021.

- Pobednik u Majamiju 2021. dobio je isto novca kao pobednik iz 1996. To je veliki problem. Ja ću prihvatiti napade, baš me briga, ali mislim da neće doći u tačku da se nose sa hiljadu igrača na Turu - dodao je Opelka.

Foto: Tanjug/AP

Rejli Opelka, američki teniser

Podržao je rad PTPA organizacije, koju je osnovao Novak Đoković.

- Mislim da je to prava ideja. Mi smo jedini sport bez igračke unije. Ono što je komično je to da su PTPA smatrali kontraverznom. Pazite, mi smo jedini sport koji nema svoje igračko udruženje. Pogledajte samo druge sportove, zaista je smešno da smo jedini koji nemamo svoje udruženje - jasan je Opelka.

Dodao je za kraj i da ima razloga zašto se igrači sve više žale na brzinu podloge u poslednje vreme.

- Igrači se danas žale mnogo više. Nisam bio prisutan osam meseci, ali stvari izmiču kontroli. Indijan Vels je jedan od turnira sa najsporijom podlogom na kojima sam igrao, ali ona iz Bostona sa Lejver kupa 2021. je najsporija. To su, bez sumnje, bili najluđi uslovi u kojima sam igrao. Mnogi turniri imaju spore terene, posebno u dvorani. Ali tako tenis evoluira. Uđite u glavu Rafe Nadala. On će pobediti bez obzira na sve, naći će način. Ne voli da gubi. Ako povećate brzinu terena, Rafa će se prilagoditi. Naučiće kako da servira brže, napašće lopticu ranije, možda promeniti grip na forhendu. Tako tenis napreduje - zaključio je Opelka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading