TENISKA REVOLUCIJA - SVE SE PROMENILO: Hoće li ODUZETI grend slem titule Đokoviću i Nadalu?

Autor:

Sport

22.03.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi as izazvao pravu pometnu i promenio poredak "belog sporta".

TENISKA REVOLUCIJA - SVE SE PROMENILO: Hoće li ODUZETI grend slem titule Đokoviću i Nadalu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Španski teniser Karlos Alkaras izazvao je pravu revoluciju u teniskom svetu. Još kao tinejdžer okitio se grend slem titulom, preuzeo je prvo mesto na ATP listi, a sada je priznao da "sanja velike snove".

Ipak, iako im je najveći konkurent, as iz Mursije je istakao da nije tu kako bi oduzimao grend slemove Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, već traži svoj put.

- Kada razmišljam o ovogodišnjem cilju, moram da osvojim Grend slem. Ili bar da pokušam da osvojim Grend slem i više mastersa. To su veliki ciljevi. Ostati broj jedan, osvojiti slemove i masterse, to nije tajna. Probaću da dam najbolje od sebe na tim turnirima. Želim da pobedim Nadala i Đokovića, ali nisam ovde da im oduzimam Grend slemove ili ih sprečavam na bilo koji način da budu najbolji u istoriji. Pokušavam nekako da im se približim. Znam da će biti veoma komplikovano, možda čak i nemoguće, ali u ovom svetu morate da sanjate velike snove. Na kraju krajeva, to je moj današnji san - podvukao je Alkaras.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Podsetimo da je Karlos osvajanjem Indijan Velsa svrgnuo Novaka sa "ATP trona", a kako bi se na njemu zadržao neophodno je da odbrani titulu na Mastersu u Majamiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading