NADAL NASTAVIO DA PROVOCIRA: Španac PECNUO Đokovića nakon finala Indijan Velsa!

Autor:

Sport

20.03.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se neće svideti navijačima srpskog asa.

NADAL NASTAVIO DA PROVOCIRA: Španac PECNUO Đokovića nakon finala Indijan Velsa!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras i Rafael Nadal

Maestralni Karlos Alkaras osvojio je turnir u Indijan Velsu i to na brutalan način.

Mladi Španac savladao je u finalu Rusa Danila Medvedeva sa 2:0 (6:3, 6:2) i ovom titulom vratio se na prvo mesto na ATP listi gde je prestigao Novaka Đokovića.

Očekivao je Đoković da će Medvedev slaviti protiv Alkarasa i sačuvati ga na vrhu, ali ga je Rus izdao i pružio ubedljivo najlošiju partiju ove godine. Pre finala u Indijan Velsu Medvedev je vezao 19 pobeda, ali na ovom meču nije imao šta da traži.

Nakon ovog meča, Alkarasu je čestitku uputio i Rafael Nadal, koji je na svom Instagram profilu na španskom jeziku uputio reči hvale mladom igraču, koji je od ovog ponedeljka ponovo prvi teniser sveta.

Čestitke, Karlosu Alkarasu na povratku na prvo mesto i na tituli u Indijan Velsu - napisao je Nadal, što će gotovo sigurno pokrenuti lavinu komentara kod navijača Novaka Đokovića, jer je poznato da Rafa gotovo nikad ne čestita srpskom igraču osvajanje nekog velikog turnira.

Foto: www.profimedia.rs

Karlos Alkaras i Rafael Nadal

Ovim trijumfom Alkaras je stigao do 7.420 bodova na ATP listi i sada je prvi ispred Novaka Đokovića koji ima 7.160. Zatim slede Stefanos Cicipas (5.770), Kasper Rud (5.560), Danil Medvedev (4.330), Feliks Ože-Aljasim (3.415), Andrej Rubljov (3.390), Holger Rune (3.325), Hubert Hurkač (3.065) i Tejlor Fric (2.975).

Što se tiče Nadala, on je trenutno 13. teniser sveta, a po prvi put nakon 18 godina i 912 nedelja, nije član najbolje desetorke na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading