ĐOKOVIĆ VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Katastrofa za Alkarasa pred finale Indijan Velsa!

Autor:

Sport

19.03.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne novosti za srpskog tenisera.

ĐOKOVIĆ VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Katastrofa za Alkarasa pred finale Indijan Velsa!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Karlos Alkaras i Danil Medvedev će se sastati u velikom finalu Mastersa u Indijan Velsu, koje je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (00:00).

Ovaj duel će se pomno pratiti i u Srbiji, jer u slučaju da mladi španski igrač uspe da dođe do pobede i trofeja, preteći će Novaka Đokovića na vrhu ATP liste, gde se Srbin nalazi još od osvajanja Australijan opena.

Računica je pred ovaj turnir bila jasna, Alkarasa je samo titula vraćala na vrh, a do sada je Španac uspeo da se izbori sa vrlo teškim zadacima, pošto je između ostalih savladao i vrlo teške prepreke u vidu Janika Sinera i Feliksa Ože-Alijasima.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Ipak, sada ga čeka izuzetno težak zadatak, pošto će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji za neuspeh ne zna još od trećeg kola Australijan opena, kada je poražen od Sebastijana Korde. Rus je nakon toga osvojio titule u Roterdamu, Dohi i Dubaiju, a posle pet vezanih trijumfa u Kaliforniji stigao je do brojke od čak 19 vezanih pobeda.

Ono što posebno može da raduje ruskog igrača, a da rastuži Alkarasa, jeste činjenica da su se njih dvojica samo jednom u karijeri sastali, a tada je Medvedev, u drugom kolu Vimbldona, demolirao trenutno drugog tenisera sveta sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:2).

Cela Srbija će večeras biti uz Medvedeva i nadati se da će ponoviti ovakav uspeh. Ipak, treba napomenuti da će Alkaras i u slučaju da osvoji pehar u Indijan Velsu, morati da isti taj rezultat ponovi i na predstojećem Mastersu u Majamiju, inače će se Srbin vratiti na čelo liste posle samo dve nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading