SRBIJA STREPI: Đoković pred GUBITKOM prvog mesta - samo oni mogu to da SPREČE!

Autor:

Sport

15.03.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser se nalazi u nezavidnoj situaciji.

SRBIJA STREPI: Đoković pred GUBITKOM prvog mesta - samo oni mogu to da SPREČE!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski as Novak Đoković se i dalje nalazi na prvom mestu ATP liste, iako je ove sezone nastupio na samo tri turnira.

Ipak, Srbinu je zabranjen ulazak u Ameriku, na turnire u Indijan Velsu i Majamiju, pa se ukazala prilika ostalim teniserima da napadnu prvu poziciju na ATP listi, pre svega Karlosu Alkarasu.

Španac je noćas savladao Džeka Drejpera, koji mu je predao meč početkom drugog seta, pa je sada na samo tri koraka od povratka na prvo mesto, makar na nedelju dana.

Ukoliko osvoji turnir, Alkaras će postati prvi teniser sveta. Ipak, do kraja turnira u Kaliforniji ga čeka vrlo težak raspored, pa će morati da se dosta pomuči ukoliko želi da postane najbolji na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Karlosa Alkarasa tri pobede dele od prvog mesta na ATP listi

U meču četvrtfinala igraće protiv nezgodnog Feliksa Ožea-Alijasima. Njih dvojica su se do sada susretala tri puta, a Kanađanin je odneo sve tri pobede, poslednju od njih u polufinalu Bazela krajem oktobra prošle godine.

Ukoliko zaobiđe ovu prepreku, Alkaras će u polufinalu čekati pobednik meča u kom se sastaju Tejlor Fric i Janik Siner. Amerikanac je u formi života, dok je Siner u prošlosti često pobeđivao Karlosa, između ostalog i na Vimbldonu, pa je jasno da Španca i tu čeka težak meč.

Ako sve ove rivale savlada, u finalu će ga verovatno sačekati Danil Medvedev, koji se nalazi u nestvarnoj seriji pobeda, pošto je osvojio tri poslednja turnira na kojima je igrao. Njega na putu do završnog meča može da spreči povreda, ili nestvaran dan za Alekhandra Davidoviča Fokinu, Kamerona Norija ili Frensisa Tijafoa.

Čini se da Alkaras nije mogao da ima teži posao, ali tako valjda i treba kada je u pitanju povratak na prvo mesto. Čak i da osvoji ovaj turnir, Španac će prvo mesto izgubiti samo dve nedelje kasnije, ako ne uspe da odbrani titulu na Mastersu u Majamiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading