POSLE PADA SA ATP TRONA! Oglasio se Đoković! Nole imao PORUKU i za Španca!

Autor:

Sport

21.03.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije učestvovao u Indijan Velsu, zbog korona protokola, pa je prvo mesto ATP liste preuzeo Karlos Alkaras.

POSLE PADA SA ATP TRONA! Oglasio se Đoković! Nole imao PORUKU i za Španca!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Španac je u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva sa glatkih 2:0 i od ponedeljka zaseo na čelo najboljih tenisera sveta.

U međuvremenu, Novak Đoković je dao opširan intervju za CNN u kome naglasivši da ne žali što nije bio akter spektakla u "kalifornijskoj pustinji".

- Ne kajem se. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarasu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mesto broj 1 - rekao je Nole.

Srpski as navodi da mu je krivo što neće učestvovati ove godine na dva Mastersa u SAD.

- Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu - naveo je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi reket Srbije trenutno je fokusiran samo na US Open, pa se tokom razgovora podsetio na neke od prošlih duela poslednjeg Grend slema u sezoni.

- Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti - istakao je Novak Đoković.

Podsetimo, titulu na Flešingu brani Španac Karlos Alkaras, koji je u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading