NJUJORK IMA NOVOG ŠAMPIONA: Mladi Španac je kralj Amerike - Karlos Alkaraz osvojio US open i postao prvi reket sveta (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

11.09.2022

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrano je veliko finale poslednjeg ovogodišnjeg Grend slem turnira.

NJUJORK IMA NOVOG ŠAMPIONA: Mladi Španac je kralj Amerike - Karlos Alkaraz osvojio US open i postao prvi reket sveta (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz sa trofejem US opena za 2022. godinu

Španski teniser Karlos Alkaras je novi šampion US opena i samim tim stigao je do zvanja prvog tenisera sveta i čela ATP liste.

Kasper Rud (Norveška) - Karlos Alkaras (Španija) 1:3 (4:6, 6:2, 6:7, 3:6).

 

 

U finalu ovogodišnjeg turnira u Njujorku sastali su se teniseri koji tokom dosadašnje profesionalne karijere nisu uspevali da stignu do Grend slem titule.

Tokom prvog seta, španski teniser Karlos Alkaras je već u trećem gemu uspeo da ostvari brejk poen i stigne do prednosti koja mu je obezbedila i prednost u velikom finalu.

 

 

Međutim, već u nastavku Norvežanin pruža znatno bolje partiju i u finišu drugog seta sa četiri uzastopna osvojena gema (dva brejka) uspeva da poravna rezultat.

 

 

Treći set je protekao u velikim preokretima. Već na startu Karlos Alkaras uspeva da povede sa 2:0 u gemovima, ali Norvežanin uzvraća brejkom i uvodi treći set u veliku neizvesnost.

Na kraju, mladi španski teniser uspeva u taj-brejki sjajnom igrom da stigne na korak od osvajanja prestižnog trofeja. Treba napomenuti da je ovaj set trajao punih sat i 14 minuta.

 

 

Na krilima fantastične igre u taj-brejku trećeg seta, Karlos Alkaras je odigrao i četvrti. Nakon pet uvodnih gemova, mladi Španac dolazi do brejka i verovalo se, odlučujućeg poena za konačni trijumf. 

Tako je i bilo. Nakon gotovo tri i po sata velike borbe, Karlos Alkaras stiže do pobede i prvog Grend slem trofeja u karijeri.

 

 

Kasperu Rudu za utehu ostaje što je od danas drugi teniset sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mixer

12.09.2022 05:17

Koji je to turnir? Prvi put čujem 🤔🤔🤔