NJUJORŠKA SENZACIJA: Australijanac eliminisao najboljeg tenisera planete!

Autor:

Sport

05.09.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmina finala je bio njegov krajnji domet.

NJUJORŠKA SENZACIJA: Australijanac eliminisao najboljeg tenisera planete!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Ničim izazvan, Danil Medvedev se već izvesno vreme nalazi na poziciji broj jedan kada je ATP lista u pitanju.

Međutim, potpuno je jasno da ruski teniser ničim ne opravdava to mesto, a to se potvrdilo i na ovogodišnjem poslednjem Grend slem turniru.

Naime, u osmini finala US openaDanil Medvedev je poražen od australijskog tenisera Nika Kirjosa nakon četiri odigrana seta.

Danil Medvedev (Rusija) - Nik Kirjos (Australija) 1:3 (6:7, 6:3, 3:6, 2:6)

 

 

Velika borba viđena je u prvom setu tokom kojeg su oba tenisera uspela da ostvare po jedan brejk. Na kraju je u odlučujućem gemu, rezultatom 13:11 Nik Kirjos ostvario početnu prednost.

Ruski teniser sjajno započinje drugi set. Od prvih šest odigranih gemova, osvaja čak pet i već u tom meomentu je bilo jasno da će doći do poravnanja u rezultatu.

I kada se činilo da će trenutno prvi reket planete uspeti da u potpunosti preokrene situaciju na terenu, australijanac grčkog porekla preuzima sve konce igre u svoje ruke. Kirjos protivniku u dva seta prepušta svega pet gemova i obezbeđuje plasman u četvrtfinale US opena u kojem će odmeriti snage sa još jednim predstavnikom Rusije Karenom Hačanovim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading