Dok NOVAK SLAVI SA KOŠARKAŠIMA u Istanbulu, evo kakve VESTI su ga dočekale ovog jutra!

Autor:

Sport

29.08.2022

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajnim ostvarenjem u prethodnoj nedelji srpski teniser Laslo Đere načinio je veliki napredak na listi najboljih tenisera sveta.

Dok NOVAK SLAVI SA KOŠARKAŠIMA u Istanbulu, evo kakve VESTI su ga dočekale ovog jutra!

Foto: Starsport

Plasmanom u veliko finale ATP turnira u Vinston-Salemu Laslo Đere je napredovao za čak 25 mesta na ovonedeljnoj ATP listi i sada sa osvojenih 747 poena zauzima 64. poziciju. Ujedno je to i najveći napredak nekog svetskog tenisera kada je lista TOP 100 igrača sveta u pitanju, naravno računajući samo prethodnih sedam dana.

Kada je reč o najboljih deset tenisera planete, izmena nije bilo. I dalje Danil Medvedev na konkurenciju gleda "sa visine", a slede ga Aleksandre Zverev, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje je šestoplasirani na ovoj listi sa 75 bodova više u odnosu na Norvežanina Kaspera Ruda, a listu TOP 10 igrača sveta zaokružuju Feliks Ože-Alijasim,  Kameron Nori i Hubert Hurkač.

Foto: atptour.com/printscreen

TOP 10 tenisera planete - najnovija ATP lista

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je zadržao 36. poziciju, Filip Krajinović se popeo jednu stepenicu više i sada je 44. igrač planete. Uz već pominjanog Lasla Đerea, među 100 najboljih tenisera sveta nalazi se i Dušan Lajović koji je zadržao 88. poziciju na ATP listi.

Potpuno je jasno da nas velike promene tek očekuju. Startuje US open na kojem neće biti Novaka Đokovića, pa nam ostaje da vidimo kakav će biti rasplet situacije i na kojoj poziciji će se naći najbolji srpski teniser u narednom periodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading