NIŠTA VIŠE NE ZAVISI OD NOVAKA: Njegovu sudbinu drugi kroje!

Autor:

Sport

08.08.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova nedelja donosi i najnoviji poredak na ATP listi.

NIŠTA VIŠE NE ZAVISI OD NOVAKA: Njegovu sudbinu drugi kroje!

Foto: Tanjug/AP

U nedelji za nama nisu se dogodile velike promene kada su u pitanju najbolji teniseri planete. U TOP 10 igrača sveta dogodila se samo jedna rokada. Italijanski teniser Janik Siner je gubitkom 500 bodova ispao sa liste deset najboljih, a njegovo mesto nasledio je Poljak Hubuert Hurkač.

Kada je reč o samom vrhu, stanje je ostalo nepromenjeno. I dalje je najbolji teniser sveta Rus Danil Medvedev kojeg prati Aleksandar Zverev koji trenutno ima 1.115 bodova manje. Sledi španski dvojac Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, dok listu najboljih pet tenisera zaključuje Stefanos Cicipas. Odmah iza Grka sa 230 bodova manje nalazi se na šestoj poziciji najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Foto: atptour.com/printscreen

TOP 10 tenisera sveta

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je napredovao za tri pozicije i sada je 35. igrač sveta. Filip Krajinović je zadržao 47. poziciju, a napredak beleži i Dušan Lajović koji je trenutno 68. teniser na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović - drugi reket Srbije

 

Spisak srpskih tenisera među 100 najboljih igrača sveta zaključuje Laslo Đere koji je zadržao prošlonedeljnu poziciju. Trenutno je 86. igrač planete.

Poptuno je jasno da će ATP lista najboljih planetarnih igrača belog sporta, manje ili više ostati ovakva do okončanje poslednjeg Grend slema u sezoni. Nakon US opena, na kojem je učešće Novaka Đokovića i dalje neizvesno, sigurno će uslediti velike promene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading