Novak i Rafa su prošlost: Mlada španska teniska zvezda zadivila planetu - već sada obara rekorde kao od šale!

Autor:

Sport

05.08.2022

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno se u teniskom sportu neke stvari u potpunosti menjaju.

Novak i Rafa su prošlost: Mlada španska teniska zvezda zadivila planetu - već sada obara rekorde kao od šale!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal na Vimbldonu

Godinama u nazad, a slobodno se može reći i poslednje dve decenije, teniski sport karakteriše dominacija velikog teniskog trija. Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federed svakako su obeležili ovaj sport sa početka XXI veka i ne računajući na pojedine, da kažemo neočekivane ispade, navedeni tri je podelio međusobno sve moguće trofeje.

Međutim, čini se da se neke stvari u ovoj godini menjaju.

Najstariji u fantastičnom triju već je odlučio da okonča karijeru. Rafael Nadal muku muči sa povredama i pored činjenice da se nekako održava u vrhu svetskog tenisa, dok Novak Đoković usled problema sa (ne)vakcinacijom ima sve manje mogućnosti da svoje tenisko umeće pokazuje širom planete, pa će uskoro ispasti i iz TOP 10 tenisera sveta kada je ATP lista u pitanju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

Međutim, teniski sport ne treba da brine za svoju budućnost. Devetnaestogodišnji Španac Karlos Alkaraz već je najavio sav svoj raskošni potencijal, a već je svoje ime upisao u istoriju teniskog sporta.

Naime, Alkaraz je oborio rekord Endija Rodika kada je u pitanju broj pobeda u svojih prvih 100 odigranih profesionalnih mečeva.

Mladi Španac ima veličanstven skor od 75 trijumfa. Već pominjani Endi Rodik je ostvario 73, a na ovoj listi se još nalaze Mekinro (72), Klerk (71), dok su Čang, Vilander, Agasi i Conga ostvarili 70 pobeda u prvih 100 odigranih mečeva.

 

 

Potpuno je jasno da će mladi Karlos Alkaraz, ukoliko nastavi da se teniski razvija onako kako se to od njega očekuje, vrlo brzo dostići slavu svih slavnih prethodnika koji su pomenuti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading