Strmoglavi pad: Nakon dve i po decenije Federera nema na ATP listi!

Autor:

Sport

11.07.2022

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovina ATP lista, svakako se može smatrati istorisjkom.

Strmoglavi pad: Nakon dve i po decenije Federera nema na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je sedmi put u karijeri podigao pehar namenjen pobedniku vimbldonskog turnira.

Ovim trijumfom stigao je samo na korak od rekordera Rodžera Federera koji u svojim vitrinama ima jedan pehar više i može se očekivati da će najbolji srpski teniser već naredne godine imati lepu priliku da i navedeni rekord izjednači.

Međutim, ono što ovog ponedeljka upada u oči teniskog sveta, jeste činjenica da osvajača 20. Grend slem trofeja Rodžera Federera, prvi put nakon dve i po decenije nema na ATP listi.

Rodžer Federer se na turu pojavio krajem septembra 1997. godine, a prvi put se na vrh ATP liste popeo 2. februara 2004. godine i na toj poziciji je proveo 310 nedelja.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer na Vimbldonu

 

Ipak, tokom prethodne godine, usled velikih problema sa povredama, Federer niti jednom nije izašao na teren. Poslenji zvanični meč odigrao je u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Vimbldona kada je poražen od Huberta Hurkača i samim tim usledio je drastičan pad koji je sada kulminirao i potpunim nestankom sa ATP liste.

Mora se postaviti pitanje, da li je ovo i definitivan kraj jedne velike teniske karijere?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading