STIGLE SU I NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo kakve vesti su doprle do Novaka Đokovića ovog jutra!

Autor:

Sport

15.08.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramna odluka svetske teniske federacije da se na ovogodišnjem Vimbldonu ne dodeljuju ponei u mnogome je uticala na plasman najboljeg srpskog tenisera.

STIGLE SU I NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo kakve vesti su doprle do Novaka Đokovića ovog jutra!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na US Openu

Novak Đoković je u velikom stilu osvojio ovogodišnji turnir u Sveengleskom klubu, ali je zahvaljujući navedenom, samim činom podizanja prestižnog pehara drastično pokvario svoj plasman na ATP listi.

I ovoga jutra (ponedeljak 15. avgust), do nedavno "svetski broj 1", zauzima šestu poziciju na listi najboljih tenisera sveta sa 4.770 poena.

Trenutno najbolji teniser sveta i dalje je Danil Medvedev koji je u odnosu na prethodnu nedelju izgubio čak 990 poena, a pa je izvesno da će uskoro ovo mesto prepustiti nekom drugom. Nemac Aleksandar Zverev je drugoplasirani, a zatim sledi španski dvojac Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, dok se u TOP 5 tenisera sveta sada probio Norvežanin Kasper Rud koji ima 95 poena više od srpske teniske ikone.

Foto: atptour.com/printscreen

Najnovija ATP lista

 

Među deset najboljih još se nalaze Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Poljak Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Miomir Kecmanović je trenutno na 36. poziciji, deset stepenika niže nalazi se Filip Krajinović, dok pozicije 86. i 87. drže Laslo Đere i Dušan Lajović, s tim da se mora naglasiti da je Lajović na najnovijoj ATP listi zabeležio pad od čak 19 pozicija.

Treba napomenuti da se i dalje čeka konačna odluka o nastupu najboljeg sroskog tenisera na ovogodišnjem US openu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading