SEČA KNEZOVA NA US OPENU: Teniski anonimus POČISTIO SA TERENA jednog od FAVORITA! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.08.2022

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantni rezultati na startu poslednjeg Grend slem turnira u sezoni se nastavljaju...

SEČA KNEZOVA NA US OPENU: Teniski anonimus POČISTIO SA TERENA jednog od FAVORITA! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Nakon Španca Roberta Bautiste-Aguta i švajcarskog tenisera Stena Vavrinke, još jedna favorit ovogodišnjeg US opena poklekao je na startu turnira.

Trenutno petoplasirani na ATP listi, Grk Stefanos Cicipas poražen je već u prvom kolu poslednjeg Grend slem turnira u sezoni od Kolumbijca Danijela Galana koji na listi najboljih svetskih tenisera zauzima tek 94. poziciju.

Mora se istaći da Stefanos Cicipas u ovom meču ne samo da je poražen i eliminisan iz daljeg takmičenja, već je u igračkom smislu ponižen pošto je Kolumbijac u prva dva odigrana seta dozvolio Grku da osvoji svega jedan gem. Tek u 12 gemu ovog meča Cicipas je uspeo da "slavi" što je bilo dovoljno "teniskom anonimusu" iz Kolumbije da stigne do dva seta prednosti na izuzetno lak način.

 

Uspeo je da se kako tako Stefanos Cicipas vrati u meč tokom trećeg seta. Već u drugom gemu stigao je do brejka što je bilo dovoljno da sebi ostavi tačak nade u veliki preokret.

Ipak, do toga nije došlo. I pored činjenice da je Grk i, ispostaviće se odlučujući gem" započeo brejkom, Galan uspeva u osmom gemu ovog seta da uzvrati na identičan način, a pri rezultatu 6:5 u svoju korist, još jednom dolazi do brejka koji je u ovom slučaju značio i veliku pobedu i ogromnu tenisku senzaciju.

Stefanos Cicipas (Grčka) - Danijel Galan (Kolumbija) 1:3 (0:6, 1:6, 6:3, 5:7)

 

 

Navedenim trijumfom Galan je ostvario najveći uspeh dosadašnje teniske karijere i zakazao duel sa Australijancem Džordanom Tompsonom u 2. kolu ovogodišnjeg US opena, koji je bio bolji od Lorenca Sonega posle maratona od pet setova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading