ŠOK ZA ŠPANCA: Ćorić eliminisao Nadala - prvo mesto na ATP listi za njega će ostati samo san!

Autor:

Sport

18.08.2022

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko se nadao ovakvom epilogu.

ŠOK ZA ŠPANCA: Ćorić eliminisao Nadala - prvo mesto na ATP listi za njega će ostati samo san!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal tokom meča sa Đokovićem

Hrvatski teniser Borna Ćorić još jednom je pokazao da zna kako treba igrati protiv najboljeg španskog tenisera.

Nakon velike borbe i tri odigrana seta Ćorić je savladao Rafaela Nadala i ne da ga je samo izbacio sa turnira u Sinsinatiju, već ga je onemogućio i da se u ovom momentu vrati na lidersku poziciju ATP liste.

Borna Ćorić - Rafael Nadal 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)

Tokom prvog seta obojica tenisera su uspevala da sačuvaju svoj servis. Usledio je taj-brejk i nova drama, a hrvatski teniser je imao više koncentracije u odlučujućim trenucima i rezultatom 11:9 stigao do prvog seta.

Foto: Twitter.com

Svi mečevi Rafaela Nadala i Borne Ćorića

 

Slično prvom, priticao je i drugi set. Ipak, u sedmom gemu Rafael Nadal uspeva da iskoristi brejk loptu što mu je bilo dovoljno da stigne do rezultatskog egala kada su setovi u pitanju.

"Šahovska partija" nastavljena je i u trećem setu. Ovoga puta više uspeha imao je Borna Ćorić koji je u šestom gemu stigao do brejka čime je pitanje pobednika i bilo rešeno.

Kao što je već rečeno ovim porazom Rafael Nadal je izgubio priliku da ponovo zagospodari svetskim tenisom. Međutim, za tako nešto imaće priliku već na predstojećem US openu gde je neophodno da stigne barem do završne, finalne borbe, s tim da Danil Medvedev ne sme podići pehar na aktuelnom turniru u Sinsinatiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading