PREOKRET! Đoković se VRAĆA NA VRH! Neočekivane vesti, Srbin OTVARA ŠAMPANJAC pre nego što se nadao?

Autor:

Sport

20.03.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku je potrebno samo jedno kako bi ponovo postao prvi reket sveta.

PREOKRET! Đoković se VRAĆA NA VRH! Neočekivane vesti, Srbin OTVARA ŠAMPANJAC pre nego što se nadao?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković izgubio je prvo mesto na ATP listi zahvaljujući američkim vlastima koje mu nisu omogućile da učestvuje na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, ali i maestralnom igrom Karlosa Alkarasa koji je u finalu, upravo Indijan Velsa, održao čas tenisa Rusu Danilu Medvedevu.

Slavio je mladi Španac sa 2:0 (6:3, 6:2) osvojio titulu i vratio se na čelo ATP liste. Ipak, Novak bi mogao nazad na tron i pre nego što je to očekivao!

I pored toga što ne igra u Majamiju, Đoković ima realne šanse da se posle ovog turnira vrati na vrh ATP liste. Za tako nešto potrebno je da se ostvari samo jedno - da Karlos Alkaras ne osvoji trofej!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

 

Španac je prošle godine stigao do titule u Majamiju kada je u dva seta savladao Kaspera Ruda (7:5, 6:4) i sada brani 1.000 bodova. Dakle, sve osim trofeja vraća ga na drugo mesto na ATP listi, a Novaku stavlja u ruke šampanjac koji bi mogao da otvori ranije nego što se nadao.

Karlos Alkaras trenutno ima 7.420 bodova, dok je Novak na 7.160 osvojenih bodova i nema sumnje da nam prava borba ova dva tenisera do kraja godine tek predstoji.

Alkarasa i Đokovića na ATP listi prate Stefanos Cicipas (5.770), Kasper Rud (5.560), Danil Medvedev (4.330), Feliks Ože-Aljasim (3.415), Andrej Rubljov (3.390), Holger Rune (3.325), Hubert Hurkač (3.065) i Tejlor Fric (2.975).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading