SITUACIJA SVE TEŽA ZA NOVAKA: Đokovića godinama nije čekao ovako VELIKI PROBLEM!

Autor:

Sport

16.03.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moraće naš as da bude na najvišem nivou u nastavku sezone.

SITUACIJA SVE TEŽA ZA NOVAKA: Đokovića godinama nije čekao ovako VELIKI PROBLEM!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Ruski teniser Danil Medvedev se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, nakon što je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 (6:3, 7:5).

Na ovaj način Danil je stigao do nestvarne 18. pobede u nizu, što je u poslednjih nekoliko godina polazilo za rukom samo Novaku Đokoviću. Medvedev je poražen u trećem kolu Australijan opena od Sebastijana Korde, ali je nakon toga upisao sve pobede do sada. Osvojio je turnir u Roterdamu, a zatim i u Dohi i Dubaiju, a sa četiri vezane pobede u Kaliforniji je stigao do broja od 18 pobeda u nizu, pa je jasno ko je Novakov najveći rival ove sezone.

Medvedev je već u prvom servis gemu protivnika stigao do brejka, imao je još nekoliko šansi u toku prvog seta da oduzme servis Špancu, nije uspeo, ali mu je brejk iz drugog gema meča bio dovoljan da osvoji prvi set (6:3).

U drugom setu je viđena mnogo veća borba. Davidovič Fokina je bio taj koji je konstantno pritiskao servis ruskog igrača, prokockao je čak šest brejk lopti u drugom delu igre, od čega i tri vezane u jednom gemu, što je Medvedev umeo da kazni. Pri rezultatu 5:5 Danil pravi brejk, koji potvrđuje sjajnim servis gemom i stiže do polufinala Mastersa u Indijan Velsu.

Tamo će, trenutno šesti teniser sveta, igrati protiv Frensisa Tijafoa, koji je sa 2:0 bio bolji od Kamerona Norija.

Danas su na programu još dva četvrtfinalna duela, u kojima će se sastati Tejlor Fric i Janik Siner, odnosno Karlos Alkaras i Feliks Ože-Alijasim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading